Συνταγές
Έτοιμο το πρωινό μας.. αφράτα τηγανόψωμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ή όπως τα λέμε στη Βουλγαρία “μεκιτσι” mekitsi – τηγανόψωμα
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
600 γρ αλεύρι
400 μου νερό χλιαρό
7 γρ ξηρή μαγιά
1 κ γ ζάχαρη
1 κ γ αλάτι
1 κ σ σπορέλαιο
Εκτέλεση
Στο χλιαρό νερό βάζουμε τη μάγια και τη ζάχαρη( ανακατεύουμε) και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
Ταυτόχρονα κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και μετά προσθέτουμε το μείγμα με τη μαγιά και το λάδι.
Ζυμώνουμε μαλακιά ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και μία πετσετούλα και αφήνουμε για μία ώρα. Κόβουμε μπαλάκια με μέγεθος μανταρινιού απλώνομαι σαν πιτάκια και τα τηγανίζουμε.
Σερβίρουμε με ότι μας αρέσει. Εμείς τα τρώμε με τυρί με μαρμελάδα και με ταχίνι.
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Τηγανόψωμο εύκολο με φέτα και ανθότυρο
Μάθε πώς να φτιάξεις τραγανά και αφράτα τηγανόψωμα που αγαπούν μικροί και μεγάλοι
Υλικά για 2 τηγανόψωμα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
- λίγο αλάτι
- 1 ποτήρι κρασιού νερό
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
- Για τη γέμιση
- λίγο αλατι
- 250 γρ. ανθότυρο
- 250 γρ. φέτα
- λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- μέλι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
-
Σε μία λεκάνη ανακατεύετε το λάδι, το αλάτι, το ξίδι και το νερό. Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μία μαλακή ζύμη.
- Τη σκεπάζετε και την αφήνετε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον για 1 ώρα πριν τη χρησιμοποιήσετε. Κατόπιν ανοίγετε με λεπτό πλάστη (βέργα) 4 στρογγυλά φύλλα όχι πολύ παχιά περίπου 1 εκ.
-
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα υλικά της γέμισης και στη συνέχεια …
Δες τη συνέχεια της εκτέλεσης στο :icookgreek