Συνταγές
Τηγανόψωμα για όλες τις ώρες…..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερίνα Λάμπρου – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι σταρένιο, περίπου 4 κούπες, ένα φακελάκι μαγιά, 2 κουταλιές σούπας ξύδι , 4κουταλιές σούπας ελαιόλαδο , 1 κουταλιά ζάχαρη και ένα κουταλάκι γλυκού αλάτι, ανακατεύουμε και εν συνεχεία ρίχνουμε σιγά σιγά χλιαρό νερό, μέχρι να πετύχουμε μία ζύμη μαλακή θα έλεγα, χωρίς να κολλάει ιδιαίτερα στα χέρια….
Σκεπάζουμε το μπολ με το καπάκι του και το βάζουμε σε ζεστό μέρος ( σκεπάζουμε με μια κουβέρτα) σε μια ώρα το ζυμάρι έχει ανέβει, τότε είναι έτοιμο…..
Δημιουργουμε μπαλάκι, ρίχνουμε αλεύρι στο πάγκο της κουζίνας και ένα ένα τα ανοίγουμε με τα δάχτυλα μου, προσθέτουμε τριμμένη φέτα, κλείνουμε, αυτή τη πλευρά γυρίζουμε από κάτω, πατάμε να μεγαλώσει
Δημιουρουμε με το δάχτυλο μου μια τρύπα στη μέση ,τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, ( σε μέτρια φωτιά,το μαξιμουμ 6 στο 4)μόλις πάρει ένα χρυσαφί χρώμα από τη μια πλευρά γυρίζουμε απ’την άλλη, τοποθετουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί
Γίνονται περίπου 4 τηγανόψωμα, ανάλογα το μέγεθος που τα θέλετε….
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερίνα Λάμπρου – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.