Συνταγές
Υπέροχο το πρωινό – σπιτικά τηγανόψωμα με προζύμι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Litsa Kokkoni – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προζύμι για κάθε κιλό αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε βάζουμε 40 με 50 γραμμάρια .
Αλάτι 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού για κάθε κιλό αλεύρι .
Νερό όσο σηκώσει το αλεύρι .
Ανάπιασα από το προηγούμενο βράδυ το προζύμι ,ρίχνουμε νερό σε ένα μπολ το ανακάτευουμε να διαλυθεί και βάζουμε αλεύρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.
Νωρίς το πρωί έβαλα σε μια λεκάνη χλιαρό νερό διέλυσα μέσα το προζύμι που είχε φουσκώσει, έριξα αλευρι και το ανακάτευουμε με την κουτάλα .
Το σκεπαζουμε και το άφησα 50 λεπτά, κατόπιν ρίχνουμε το αλάτι και με βρεγμένο χέρι κάνουμε διπλώματα φέρνοντας το ζυμάρι από έξω προς το κέντρο .
Το άφηνουμε πάλι 40 λεπτά και μετά ξαναεκανα μερικά διπλώματα.
Το σκέπαζουμε και το άφηνουμε 2 μισή ώρες να φουσκώσει .
Κόβουμε ζυμάρι το άνοιξα πιτουλες με τα χέρια και τηγάνισα σε ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Litsa Kokkoni- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις μόνος-η στο σπίτι σου και στο τέλος είναι σίγουρο ότι θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Καλή σας απόλαυση..
Τηγανόψωμα! Αφράτα και χορταστικά για πρωινό
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
Υλικά
1kg αλεύρι γ.ο.χ.
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
2 ποτήρια χλιαρό νερό (600ml)
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
500gr τυρί φέτα για τη γέμιση
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε το μπολ με μία διαφανή μεμβάνη και το αφήνουμε για περίπου 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει η ζύμη.
Όταν φουσκώσει η ζύμη μας, βάζουμε στα χέρια μας λίγο λάδι και κόβουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες.
Ανοίγουμε μία-μία τις μπαλίτσες με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν επίπεδες, στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου. Τρίβετε λίγο τυρί φέτα, ή ότι άλλο θέλετε κλείνετε σε μπαλίτσες και την ανοίγετε στη συνέχεια ξανά μέχρι να γίνει επίπεδη, στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου.
Τηγανίζετε σε καυτό λάδι και σερβίρετε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”