Συνταγές
Τηγανόψωμα αφράτα ….απλά και πεντανόστιμα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα για το ζυμαράκι
600 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 κούπα χλιαρό νερό
1 φακελακι ξηρή μαγιά
1 κ.γ κοφτό αλάτι
3 κ.σ λαδι
1κ.σ ξύδι
Για τη γέμιση
300 γρ φέτα
2 κ.σ γιαούρτι αγελάδος
Λίγο αλάτι- πιπέρι
Λάδι ελαφρύ για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το ζυμαράκι μου.
Σε μία λεκανίτσα ζυμώματος βάζουμε το χλιαρό νερό με τη μαγια και ανακατεύουμενα διαλυθεί.
Προσθέτουμε το λάδι , το ξύδι το αλεύρι και τέλος το αλάτι.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχω ένα ζυμαράκι εύπλαστο.
Δεν περιμένουμε να ανέβει η ζύμη.
Σπάμε με το πιρούνι μου τη φέτα και ανακατεύουμε μαζί με το γιαούρτι έτσι ώστε να έχουμε ένα πηχτό τυρενιο κρεμώδες μείγμα.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς.
Χωρίζουμε το ζυμαράκι μου σε 8 μπαλίτσες και ανοίγουμε οβάλ φύλλα λεπτά.
Βάζουμε μία κουταλιά της σούπας γέμιση από τη μία πλευρά του φύλλου , την απλώνουμε και κλείνουμε καλά από πάνω με το υπόλοιπο ζυμαράκι φτιάχνοντας ένα μισοφέγγαρο .
Πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μου και τραβάμε το ζυμαράκι μου να ανοίξει .
Βάζουμε το λαδι στο τηγάνι να κάψει ( όχι πάρα πολύ λάδι) και τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσουν.
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.