Συνταγές
Σούπερ σπέσιαλ συκωτάκια κότας τηγανιτά με ρύζι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-1,5 κιλό συκωτάκια κότας
-2 κρεμμυδάκια ξερά
-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
-1 πιπεριά Φλωρίνης
-1 πράσινη πιπεριά
-1 ποτηράκι λευκό κρασί
-χυμό από μισό λεμόνι
-1 ποτήρι νερό
-αλάτι, πιπέρι
-λάδι
-ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα συκωτάκια σε ένα βαθύ τηγάνι με ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν 4-5 λεπτά.
Χύνουμε το νεράκι.
Στο ίδιο τηγάνι, αφού έχουμε αφαιρέσει τα συκωτάκια, βάζουμε λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια, (φρέσκα και ξερά), και τις πιπεριές.
Προσθέτουμε τα συκωτάκια, αλάτι, πιπέρι.
Αφήνουμε να τηγανιστούν και σβήνουμε με το κρασί.
Αφού εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε ρίγανη και λεμόνι, ανακατεύουμε και το βγάζουμε από την φωτιά.
Φτιάχνουμε το πιλάφι, (έχουμε ρίξει και λίγο από το ζουμί από τα συκωτάκια) και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για Τηγανήτες με σιμιγδάλι και σιρόπι – Ιδανικό και για πρωινό!
Η συνταγή είναι της κ. Ελένη Γαρυφάλλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-1 πακέτο σιμιγδάλι ψιλό
-1 βανίλια
-1 φακελάκι μαγιά ξηρή στιγμής
-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, εγώ έβαλα φρουκτόζη για πιο light)
-νερό ζεστό όσο πάρει να γίνει χυλός ούτε πολύ αραιός ούτε πολύ σφιχτός
-ηλιέλαιο για τηγάνισμα
-σιρόπι σφενδάμου, (μπορείτε και μέλι, Μερέντα, φρούτα κλπ)
Εκτέλεση
Έβαλα σε λεκάνη το σιμιγδάλι με το ζεστό νερό, τη μαγιά, τη φρουκτόζη και τη βανίλια και ανακάτεψα καλά.
Σκέπασα και άφησα να φουσκώσει.
Τηγάνισα σε καυτό λάδι.
Σερβίρισμα με σιρόπι σφενδάμου.
Η συνταγή είναι της κ. Ελένη Γαρυφάλλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.