Συνταγές
Υπέροχα και λαχταριστά τηγανόψωμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Karolina Mega- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι και 1 ζάχαρη.
Ελαιόλαδο
600 γραμμάρια φέτα
Νερό
Εκτέλεση :
Σε ένα λεκανακι ρίχνουμε την μαγιά τη ζάχαρη, λίγο αλεύρι λίγο χλιαρό νερό. Ανακατευουμε με τον αβγοδαρτη και αφήνουμε 10′.
Ρίχνουμε το αλεύρι, αλάτι, ελαιόλαδο με το μάτι γύρω στα 50ml.
Συμπληρώνουμε νερό σταδιακά και λίγο ελαιόλαδο με το μάτι ωσότου γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνω για μισή ώρα.
Έχουμε ετοιμάσει σε ένα πιάτο την φέτα την έχω τρίψει με ένα πιρούνι και έχω προσθέσει λίγο ελαιόλαδο μέσα.
Σε αλευρωμενη επιφάνεια παίρνω μπαλάκια λίγο πιο μικρά από τη γροθιά μου και τα ανοίγω με τον πλάστη να γίνουν στρογγυλά κάπως χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.
Στο ένα φύλλο στρώνουμε μια πιρουνια φέτα και με το άλλο κλείνουμε γύρω γύρω με τα δάχτυλα.
Τηγανίζουμε σε ελαφρύ λάδι σε μικρό τηγάνι μόλις ροδοκοκκινισουν και από τις δύο πλευρές ακουμπάμε σε χαρτί κουζ.
Βγαίνουν 8 με 10 τηγανόψωμα μεγάλα . Κάνουμε μιάμιση δόση αλλά πλέον με το μάτι όλα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Karolina Mega – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Τα φουρνιστά Τυρόψωμα! Πολύ νόστιμα και αφράτα..
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακ μαγιά
λίγο αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
χλιαρό νερό όσο πάρει .
Για τη γέμιση :
μισό κιλό φέτα τριμμένη
200 g gouda τριμμένο
100g παρμεζάνα ανακατεμένα.
Εκτέλεση:
Βάζουμε το αλεύρι σε λεκάνη και ρίχνουμε το αλάτι το λάδι και τη μαγιά και ανακατεύουμε ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε να γίνει μια ελαστική ζύμη την αφήνουμε 1 ώρα σε ζεστό μέρος σκεπασμένη.
Όταν φουσκώσει παίρνουμε το μαχαίρι και κόβουμε φετουλες ζύμης να χωράει στην παλάμη μας και ρίχνουμε λίγο γέμιση τυριών
σκεπάζουμε με άλλο φυλλαράκι και το γυρίζουμε με το χέρι γύρω γύρω να μη φύγει η γέμιση παίρνουμε κι άλλη γέμιση και πασπαλίζουμε από πάνω όταν τα φτιάξουμε τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί
ραντίζουμε με ελαιόλαδο τα αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα περίπου και τα ψήνουμε στους 200 β για μια ώρα.
Aristea Mpesiri