Συνταγές
Υπέροχη τυρόπιτα γευστική – γρήγορη με τον μαγικό χυλό…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Το αποτέλεσμα υπέροχο, σαν να είναι το φύλλο χειροποίητο…
Η Συνταγή είναι από Μίνα Σαρρή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τον χυλό :
2 ποτήρια αλεύρι, 2 ποτήρια νερό, 1/2 ποτήρι λάδι.
500 γρ. φύλλο κρουστας.
Για την γέμιση :
500γρ φέτα, 3 αυγα, 3 κουταλιές γιαουρτι, αλάτι , πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα μισά φύλλα τα βάζουμε κάτω (σε κάθε φύλλο απλώνουμε μερικές κουταλιές χυλό ) , γέμιση στην μέση (στο φυλλο της γέμισης δεν βάζουμε χυλο).
Τα υπόλοιπα φύλλα πάλι με τον ίδιο τρόπο. Τελειώνουμε πάλι με χυλό στο τελευταίο φύλλο.
Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 180, αέρα για περίπου μια ώρα.
Η Συνταγή είναι από Μίνα Σαρρή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για Τα Σιμίτια! Με αλλαντικά και τυρί!
Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 κούπες ζεστό γάλα
1/2 κούπα λάδι ελαφρύ
1 αυγο
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
5 κούπες αλεύρι μαλακό
1 κ.σ. πετιμέζι ανακατεμένο με 2 κ.σ. νερό
σουσάμι ψημένο !!
Εκτέλεση
Χτυπάμε λίγο το αυγό και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ξεκινώντας από το γάλα, λάδι, κτλ.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά. Κάνουμε μπαλάκια μεγέθους όσο ένα μανταρίνι ρολάρουμε και ανοίγουμε με τα δάχτυλα μας.
Γεμίζουμε με ο,τι θέλουμε, διπλώνουμε και κλείνουμε τις άκρες κάνουμε ένα κορδόνι το διπλώνουμε στην μέση και μετά ενώνουμε τις άκρες και τα βουτάμε πρώτα στην μελάσα και μετά στο καβουρδισμένο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά αντιστάσεις.
Επίσης, μπορούμε να μην τα γεμίσουμε και να φτιάξουμε απλά κουλουράκια με σουσάμι!!Εγω γέμισα μισά με φέτα μισά με γκουντα και σαλάμι αέρος και κάποια άφησα σκέτα!!
Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.