Συνταγές
Τα πισία της γιαγιάς! Φτιάξτε αφράτα πιτάκια, ένα υπέροχο έδεσμα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Leonidas Tarenidis – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
600γρ. αλεύρι γενικής χρ.
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 1/2 φλιτζ. χλιαρό νερό
Για τη γέμιση
300 γρ. φέτα Βαρελίσια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ ρίχνουμε αλεύρι και αλάτι και στη μέση το λάδι.Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό διαλύουμε τη μαγιά. Ρίχνουμε μέσα τη μαγιά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια αφράτη ζύμη.
Τη σκεπάζουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1,5 ώρα να φουσκώσει.Ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ με την τριμμένη φέτα μας και το ελαιόλαδο.Ανακατεύουμε ελαφρά τη γέμιση.
Κόβουμε και πλάθουμε τη ζύμη μας πάνω σε αλεύρι σε μερίδες στρόγγυλες πιο μικρές απο γροθιά.
Ανοίγουμε τα πιτάκια μας βάζουμε στο κέντρο μια γεμάτη κ.σ. γέμιση,βρέχουμε περιμετρικά το φύλλο με λίγο νερό και κλείνουμε σκεπάζοντας .Κόβουμε με ένα πιατάκι (ή στρόγγυλο τσέρκι) περιμετρικά τις άκρες και κολλάμε ταυτόχρονα τις πτυχές πιέζοντας.
Κάνουμε και λίγες τρύπες στην κορυφή τους.Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν και τις γυρνάμε να μην αρπάξουν… δε θέλουν πολύ.
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λάδι.Στραγγίζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας.
Η Συνταγή είναι από κ. Leonidas Tarenidis – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.