Συνταγές
Γρήγορα , εύκολα και πεντανόστιμα! Καταπληκτικά τυροπιτάκια καλά φτιαγμένα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Margarita Kariwtou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 κεσεδάκι γιαούρτι (200γρ.)
170 -190γρ. ελαιόλαδο ( Η συνταγή έχει 1 κεσεδάκι (200γρ.)σπορέλαιο)
1 κεσεδάκι νερό (200 γρ.)
400γρ. φέτα σκληρή θρυμματισμένη
Λίγο Μαυροπίπερο
Λίγο Μοσχοκάρυδο
Μισό κγ αλάτι
550- 600γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
* Σουσάμι για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη βάζουμε το γιαούρτι ,το λάδι,το νερό,την φέτα ,πιπέρι ,μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά με το αλάτι ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακή
Στο ταψί του φούρνου βάζουμε λαδόκολλα , πλάθουμε σε μπαλάκια ,τα βουτάμε μόνο από την μια πλευρά στο σουσάμι και τα τοποθετούμε στο ταψί
Ψήνουμε στις αντιστάσεις ή αέρα στους 180 β για 20 -25 λ περίπου μέχρι να ροδίσουν
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Margarita Kariwtou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Τα πιο υπέροχα λαχταριστά τυροπιτάκια είναι αυτά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eleni Koumoutsakis – ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
300γραμμ χλιαρό γάλα είναι μια κούπα του νες καφέ γεμάτη
2κγ ζάχαρη
1 μαγιά
2αυγα 1κγ αλάτι 600γραμμ αλεύρι κάνω με ένα ζυμαρακι μόλις είναι έτοιμο κάνω ένα λακακι και έριξα 60 γραμμ βούτυρο σε κιβους και το ξανά ζύμωσα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Το άφηΝουμε να φούσκωσε και μετά το κόβουμε σε μπαλάκια όσο ένα μανταρίνι τα σκέπασουμε
Για την γέμιση ΒΑΖουμε φέτα τριμμένη στο χέρι 1 αυγό 2 κς γιαούρτι
Ανοίγουμε το φύλλο σε ένα στενόμακρο φύλο με αλεύρι βάζουμε την γέμιση στο επάνω μέρος και αρχιζουμε τα σχέδια
Το φύλλο είναι τραγανό τέλειο
Όταν φτίαξουμε τα τυροπιτάκια τα αφηνουμε με να φουσκώσουν και μετά τα περνάμε επάνω με κρόκο αυγού με μια κς γάλα μετά φούρνο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eleni Koumoutsakis – ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”