Συνταγές
Τα πιο τραγανά κουρού είναι αυτά… και περιέχουν λίγο αλεύρι ολικής
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά για 2 ταψιά φούρνου
1 κεσεδακι γιαούρτι αγελαδινό η πρόβειο (250 γρ.)
130 γρ. βιταμ (μαργαρίνη) λιωμένη η βούτυρο φρέσκο ανάλατο και αυτό λιωμένο.
250 γρ. ηλιέλαιο η καλαμποκέλαιο
1 φλ του Ελληνικού καφέ ξύδι
700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. αλεύρι ολικής
Αν θέλετε παραλείψετε το ολικής και βάλτε μόνο για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν παουτερ
Λίγο αλάτι
Γέμιση:
300 γρ. φέτα την τριμμένη
200 γρ. Χαλούμι τριμμένο
1 αυγό
Ανακακατευουμε όλα μαζί
Μαρμελάδα βερίκοκο (προαιρετικά)
Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανάβουμε το φούρνο στους 200’C βαθμούς.
Με τα υλικά της ζύμης κάνουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Αφήνουνε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Παίρνουμε ζύμη με τα χέρια μας 50 γρ. Και σε μια επιφάνεια απλώνουμε με τη παλάμη μας τη ζύμη και κάνουμε ένα οβάλ πιτάκι.
Βάζουμε γέμιση και το επανωτιζουμε να κλείσει. Με πιρούνι πιέζουμε γύρω γύρω τις άκρες για να κλείσει καλά. Ρίχνουμε λίγο σουσάμι προαιρετικά.
Κάποια τα δίνουμε στρογγυλό σχήμα.
Σε κάποια βάζουμε Βερύκοκο αντί τυρί.
Τοποθετούμε σε λαμαρίνα πάνω σε χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 200’C βαθμούς αέρα μέχρι να αρχίσουν να ροδίσουν και κατόπιν χαμηλώνουμε στους 180’C βαθμούς μέχρι να ψηθούν και από κάτω.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”