Συνταγές
Φοβερή σοκολάτοπιτα, τέλεια φτιαγμένη ικανοποιεί κάθε επιθυμία
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η εκτέλεση είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 κούπα αλεύρι φάριν απ, 1 κούπα ζάχαρη, 1 κούπα γάλα, 1,5 κούπα λάδι, καλαμποκέλαιο, 1 αυγό, 1,5 κούπα κακάο, 1 κουταλάκι σόδα, 2 βανίλιες, 1 πρέζα αλάτι.
Γλάσσο: 1 κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 200 γρ., και 1 κουβερτούρα γάλακτος 200 γρ.
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το λάδι, το γάλα, την ζάχαρη και το αυγό και δουλεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κακάο, βανίλιες, σόδα και το αλάτι.
Συνεχίζουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη στρογγυλή 25άρα φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά. Φτιάχνουμε το γλάσσο, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στα κομμάτια κουβερτούρας.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε το γλάσσο πάνω στην σοκολατόπιτα.
Η συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – ΝΤΙΝΑΣ ΛΟΥΛΟΥ.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Τα πιο νόστιμα Σοκολατάκια ferrero που έχετε ποτέ φάει (με 3 υλικά).
ΥΛΙΚΑ
-100 γρ. γκοφρέτες
-150 γρ. μερέντα
-70 γρ. αλεσμένο φουντούκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε με τα χέρια τις γκοφρέτες, προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και τη μισή ποσότητα από τα καβουρδισμένα και θρυμματισμένα φουντούκια.
-
Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και παγώνουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά για να σταθεροποιηθεί.
-
Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα ρολάρουμε στο θρυμματισμένο φουντούκι για επικάλυψη.
-
Έτοιμες σοκολατένιες τρούφες Ferrero με τρία μόλις υλικά!
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : foodouki