Γλυκα
Τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια γεμάτα γεύση και αρώματα
Υλικά 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ. βούτυρο 1 αυγό 60 γρ. ζάχαρη άχνη 40 ml γάλα 1/4 μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι ξύσμα από 1 πορτοκάλι γάλα & ζάχαρη για άλειμμα Εκτέλεση Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για λίγη ώρα μόνο του και στη συνέχεια προσθέτουμε […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. βούτυρο
1 αυγό
60 γρ. ζάχαρη άχνη
40 ml γάλα
1/4 μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
γάλα & ζάχαρη για άλειμμα
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για λίγη ώρα μόνο του και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη.
Ρίχνουμε το αβγό, το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και με μια σπάτουλα ξεκολλάμε από τα τοιχώματα του κάδου ό,τι τυχόν έχει κολλήσει.
Προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ και τέλος, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι.
Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα και καλύπτουμε με μεμβράνη ή σκεπάζουμε τον κάδο με τη ζύμη με μια πετσέτα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και δίνουμε μακρόστενο σχήμα στη ζύμη σαν μπαστούνι κόβοντας 8 μεγάλα κομμάτια ή 16 μικρά.
Πλάθουμε κάθε κομμάτι σε μια μακριά λωρίδα την οποία λυγίζουμε στη μέση στριφογυρίζοντας τα δύο μέρη. Εναλλακτικά, πλάθουμε 3 λωρίδες και κάνουμε πλεξούδα.
Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε την επιφάνεια τους με γάλα όπου έχουμε διαλύσει λίγη ζάχαρη. Φροντίζουμε να έχουμε αφήσει κενά μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : foodouki