Συνταγές
Τα πιο νόστιμα μπαμπαδάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Παναγιώτης Δασκαλούδης – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.
Υλικά
1 κυβάκι και λιγο ακομα μαγιά νωπή 35 γρ.,
60 ml γάλα,
60 ml νερό,
60 γρ βούτυρο λιωμένο,
60 γρ ζάχαρη,
λίγο αλάτι (μία πρέζα),
3 αυγά.
2 κούπες (μεσαίες όχι πολύ μεγάλες ούτε πολύ μικρές)
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του…….
Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη,
600 περίπου γρ νερό (καλά θα είναι να μην είναι βρύσης αλλά να επιλεγεί εμφιαλωμένο),
μισό λεμόνι χυμό,
3 βανίλιες
Για τη σαντιγύ
η κουτί μόρφατ (κονσέρβα σαντιγύ),
4-5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη,
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και μετά βάζουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα χτυπάμε με το μίξερ για λίγο μέχρι να γίνουν ένας χυλός.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει.
Μετά μοιράζουμε το χυλό στα φορμάκια και τα ψήνουμε 20-25 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας. Έχουμε χτυπήσει και τη σαντυγύ με την ζάχαρη άχνη.
Βράζουμε το σιρόπι, 5 λεπτά το πολύ μόλις αρχίζει και βράζει και μετά, το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μόλις βγούν απο το φούρνο τα σιροπιάζουμε τρυπώντας τα με οδοντογλυφίδα, όπως είναι ζεστά.
Κόβουμε στη μέση τα μπαμπαδάκια όταν κρυώσουν και με το κορνέ γεμίζουμε την σαντιγύ…..Στη συγκεκριμένη φωτογραφία, η φόρμα είναι για μικρά κέικ που έχουν και κάποια “τρύπα” στο κέντρο τους και γεμίζουμε αντίστοιχα το κενό τους με σαντιγύ.
Επάνω τοποθετούμε κάποιο κερασάκι, ή επειδή είναι μικρά τα μπαμπαδάκια καλά θα είναι να προτιμήσουμε μικρά κομματάκια φρούτων ή μισή καραμέλα από ζελεδάκια, ανάλογου σχήματος
Η Συνταγή είναι από κ. Παναγιώτης Δασκαλούδης – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.