Συνταγές
Τυροπιτάκια μαλακά κι αφράτα για όλες τις ώρες – Πραγματικά υπέροχα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Archontia Telaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
1/2 ποτήρι γάλα χλιαρό
2αυγα
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1κσ ζάχαρη
1κσ αλάτι
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
700γρ
Για τη γέμιση:
400 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
200 γρ.τυρί γκούντα τριμμένο
10 ντοματίνια ψιλοκομμένα
1 κσ δυόσμο
1 κσ άνηθο
1 κγ ρίγανη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα με την μαγιά,την ζάχαρη, ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε τη ζύμη περίπου μισή ώρα να φουσκώσει και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια με τα χέρια μας. Μέσα βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης που έχουμε ανακατέψει σε ένα μπολ
κλείνουμε τα αλείφουμε με κρόκο και ηλιόσπορο και τα ψήνουμε στους εκατό ογδόντα βαθμούς κελσίου στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Η Συνταγή είναι από Archontia Telaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ετοιμάστε μόνοι σας γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντάς τα.
Τα πιο λαχταριστά Τυροπιτάκια κουρού
Η Συνταγή είναι της κ. ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
150γρ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
180γρ. σπορέλαιο
3 κσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου)
Αλάτι, πιπέρι
20γρ. μπέικιν παουντερ
1 αυγό για επάλειψη
Σουσάμι προαιρετικά
Γέμιση
300γρ. σκληρό τυρί
100γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
1 αυγό
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά μαζί μετά ρίχνουμε το τυρί και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε καλά. Η ζύμη αυτή πρέπει να είναι λαδερή και απαλή. Σκεπάζουμε και αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Κάνουμε μπαλάκια γεμίζουμε τυλίγουμε, τα αλείφουμε με πινέλο το αυγό βάζουμε σουσάμι και ψήνουμε 180° 30λεπτα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Μου βγήκαν 18 κομμάτια.
Η Συνταγή είναι της κ. ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.