Γλυκα
Τα πιο εύκολα και νόστιμα πασχαλινά τσουρέκια για αρχάριους
Νόστιμη συνταγή μεγειρικής από “zzcook” Υλικά 500 γρ αλεύρι 30 γρ μαγιά φρέσκια ή 1 ξερή μαγια 200 γρ γάλα χλιαρό 2 αυγά 100 γρ ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική, 150 αν τα θέλουμε γλυκά! 60 γρ βούτυρο βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου 1 κ.γλ κακουλέ 1 κ.σ μαχλεπί Ξύσμα πορτοκαλιού ή μαστίχα λικέρ 1 σφηνάκι 1 […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “zzcook”
Υλικά
500 γρ αλεύρι
30 γρ μαγιά φρέσκια ή 1 ξερή μαγια
200 γρ γάλα χλιαρό
2 αυγά
100 γρ ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική, 150 αν τα θέλουμε γλυκά!
60 γρ βούτυρο βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γλ κακουλέ
1 κ.σ μαχλεπί
Ξύσμα πορτοκαλιού ή μαστίχα λικέρ 1 σφηνάκι
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη σπάμε με τα χέρια, τη ζάχαρη, το ζεστό γάλα, τα αυγά και τα μυρωδικά με το αλάτι.
Τα ζυμώνουμε με το μίξερ για 4-5 λεπτά προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπάμε να ενωθούν λίγο ακόμη, περίπου 2 λεπτά.
Πασπαλίζουμε ελάχιστο αλεύρι, σκεπάζουμε το μπόλ με μεμβράνη και μία πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη 1 ώρα, να διπλασιαστεί.
Πασπαλίζουμε στον πάγκο της κουζίνας λίγο αλεύρι, πατάμε τη ζύμη και την κόβουμε σε 6 κομμάτια 3 για κάθε τσουρέκι, διπλώνουμε τα κομμάτια της ζύμης, πλάθουμε κορδόνια για να κάνουμε τις πλεξούδες.
Βάζουμε τα τσουρέκια σε ταψί με λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με πετσέτες κουζίνας να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα ή στους 175 στις αντιστάσεις.
Περνάμε με λίγο νερό και ένα κρόκο αυγού με το πινέλο, ή για να γυαλίσουν τα περνάμε μόνο με ασπράδι αυγού χτυπημένο, αυτά είναι γούστα, ότι αρέσει στον καθένα, πασπαλίζουμε αμύγδαλα φιλέ.
Τα ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, για 25 -30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος, ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, δεν τα παραψήνουμε, θα μας στεγνώσουν.
Αφού κρυώσουν τα τυλίγουμε με μεμβράνη για να τα διατηρήσουμε μαλακά.
Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα!!!
Δες την εκτέλεση με φωτογραφίες και λεπτομέρειες στο : zzcook