Συνταγές
Αφράτα ψωμάκια, ιδανικά για τα sandwich των παιδιών
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.
Υλικά
2 κούπες χλιαρό γάλα
2 κ γ ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κούπα σπορέλαιο
2 κ.γ αλάτι
4-5 κούπες αλεύρι
1 αυγό (κρόκο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μάγια στο γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το αλάτι τον κρόκο, το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή αφράτη ζύμη.
Αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί και να διπλασιάσει τον όγκο του. Ζυμώνουμε μικρά μπαλάκια τα αλείφουμε με κρόκο, ανακατεμένο με λίγο ηλιέλαιο.
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά για λίγη ώρα, και ψήνουμε στους 190°C μέχρι να ροδίσουν. Στον δικό μου φούρνο χρειάστηκαν 25 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για τα πιο εύκολα γεμιστά ψωμάκια παραλίας. Τόσο απλά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Grecian Taste”
ΥΛΙΚΑ
Για τα ψωμάκια:
1 κούπα φαρίνα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ αλάτι
1/4 νερό περίπου
Για τη γέμιση:
Ψιλοκομμένη ντομάτα
Φέτα
Ζαμπόν τυρί
Σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
– Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης ώστε να κάνω ένα ζυμαράκι. Πολλές φορές ρίχνουμε στο ζυμάρι και λίγο θυμάρι η ρίγανη.
– Χωρίζουμε σε μπαλάκια και ανοίγω το κάθε μπαλάκι σε πιτάκι.
– Αλείφουμε με ελαιόλαδο.
– Βάζουμε τη γέμιση που θέλουμε . Στα περισσότερα βαζουμε ντομάτα και φέτα , κάποια ζαμπόν – τυρί και κάποια ένα κομμάτι μαύρη σοκολάτα.
– Κλείνουμε σα πουγκί και το ξανακάνω μπαλάκι.
– Τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Grecian Taste”