Γλυκα
Τα νηστίσιμα σκαλτσούνια με λουκούμι από τη Μονή της Ευαγγελίστριας
Υλικά (για 25 σκαλτσούνια): Για τη ζύμη 1 κούπα λάδι 1/2 κούπα κρασί λευκό 1/4 κούπας ζάχαρη 3 και 1/2 κούπες αλεύρι μαλακό 3 κουταλιές γλυκού baking powder 2 βανίλιες Για τη γέμιση 25 μικρά λουκούμια 25 μισά καρύδια (πεταλουδίτσες) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μπολ, κτυπώ με σύρμα το λάδι, κρασί και τη ζάχαρη. Προσθέτω, ανακατεύοντας με […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από tastefull
Υλικά
(για 25 σκαλτσούνια):
Για τη ζύμη
1 κούπα λάδι
1/2 κούπα κρασί λευκό
1/4 κούπας ζάχαρη
3 και 1/2 κούπες αλεύρι μαλακό
3 κουταλιές γλυκού baking powder
2 βανίλιες
Για τη γέμιση
25 μικρά λουκούμια
25 μισά καρύδια (πεταλουδίτσες)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ, κτυπώ με σύρμα το λάδι, κρασί και τη ζάχαρη.
Προσθέτω, ανακατεύοντας με κουτάλα, το αλεύρι, το baking και τη βανίλια. Θα γίνει μια μαλακιά ζύμη που πλάθεται εύκολα στα χέρια σας.
Μοιράστε τη σε 25 μπαλάκια. Απλώστε κάθε μπαλάκι ζύμης στη παλάμη σας, βάλτε ένα λουκούμι και μισό καρύδι και κλείστε τη ζύμη γύρω τους.
Βάλτε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.
Αφήστε να κρυώσουν, ραντίστε με ανθόνερο και κοσκινίστε πάνω τους ζάχαρη άχνη.
Περισσότερα στο : tastefull