Συνταγές
Όλα υπέροχα! Κεφτεδάκια και πατάτες τηγανητές με σαλάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Φωτεινη Γεροντιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
700 γρ. κιμάς ανάμεικτος
1 αυγό, 2 κρεμμύδια περασμένα από το μούλτι, 1 σκελίδα σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μαϊντανό, 2 κτσ. κέτσαπ, 2 κτσ. μουστάρδα, 2 κτσ. ξίδι, την ψίχα από 5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί και ελαιόλαδο κατά βούληση.
Ζυμώνω και αφήνω 1 ώρα στο ψυγείο, αλευρώνω και τηγανίζω σε ελαιόλαδο.
Για το oreo γλυκό
Οπως το βγάλαμε χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά 400 γρ. τυρί κρέμα, 1 μορφάτ τενεκεδάκι, 200 ml. κρέμα γάλακτος και 1 ζαχαρούχο γάλα. Σπάω 2 συσκευασίες oreo μπισκότα και η συνέχεια είναι προφανής.
Σε ποτήρι μπισκότο- κρέμα, μπισκότο – κρέμα κι από πάνω τριμμένο μπισκότο ή και ολόκληρο.
Η συνταγή είναι από Φωτεινη Γεροντιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Τα μυστικά για Σπιτικά Πατατάκια (CHIPS) με ρίγανη
Η συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πατάτες από την μεριά του τρίφτη που είναι για τις λεπτές φέτες.
Τις βάζουμε μέσα στο νερό και αλλάζουμε τουλάχιστο 5-6 νερά, τα αφήνουμε περίπου 20 λεπτά μέσα στο νερό έως 30 λεπτά για να σκληρύνουν και να έχουν επιτυχία.
Προσθέτουμε λίγο πιπέρι, ρίγανη, αλάτι, αν θέλετε και πάπρικα γλυκιά, ότι σας αρέσει γενικά.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι, κατά προτίμηση αραβοσιτέλαιο.
Τοποθετούμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί..!!
Η συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.