Συνταγές
Τα καλύτερα σπέσιαλ μπουλαρ με βανίλια (vanilj bullar ) από την Σουηδία
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Panagiota Kiriakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
18 κοματια θα χρειαστούμε
Ζύμη
570 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 γρ αλάτι
130 γρ ζάχαρη
50γρ μαγιά
250 γρ γάλα
1 αυγό
Κρέμα βανίλιας
3 κρόκους
65 γρ ζάχαρη
20 γρ κορν φλαουρ
200 γρ γάλα
15 γρ βούτυρο ανάλατο
Επικάλυψη
Λιωμένο βούτυρο ,ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1)Βάζουμε όλα τα στερεά υλικά στο μίξερ μαζί με το γάλα και το αυγό
Τα χτυπάμε για 15 λεπτά
2) αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά
3) πλάθουμε σε ρολό και κόβουμε σε 18 κοματια 3 εκ περίπου
4)πλάθουμε σε μικρα μπαλάκια αφήνουμε να Φουσκώσουν 45-60 λεπτά
Ετοιμάζουμε την κρέμα πρίν να αρχίσουμε την ζύμη για να είναι στο ψειγιο
Κρέμα βανίλιας
Ανακατεύουμε του κρόκους με τη ζάχαρη, κορν φλαουρ
Ζεσταίνουμε το γάλα και το προσθέτουμε μεσα στην κρέμα ανακατεύουμε,και ξανά Ρίχνουμε στη κατσαρόλιτσα να πικτωση ανακατεύοντας βάζουμε σε μπολ με το βούτυρο και αφήνουμε στο ψυγείο
Γεμίζουμε το κορνε με την κρέμα κ γεμίζουμε
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς αντίστασης
10-12 λεπτά μόλις ροδίσουν λίγο βγάζουμε
Αφήνουμε να κρυώσουν αλείφουμε με βούτυρο και βουτάμε στη ζάχαρη
Η Συνταγή είναι από κ. Panagiota Kiriakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”