Συνταγές
Τα καλύτερα σοκολατενια κουκις !!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ (για 12 μπισκότα)
½ κούπας ζάχαρη
¾ κούπας καστανή ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
½ κούπας λιωμένο βούτυρο ( ανάλατο)
1 αυγό
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 ¼ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
30 γρ. σοκολάτα γάλακτος
30 γρ. σοκολάτα μαύρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 180 °C
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Χτυπήστε με ένα σύρμα το αυγό με τη βανίλια
- Κοσκινίστε το αλεύρι με τη σόδα. Έπειτα ανακατέψτε το μείγμα με μία σπάτουλα. Προσέξτε να μην το ανακατέψετε πολύ, γιατί με αυτόν τον τρόπο η γλουτένη θα κάνει το αλεύρι να σκληρύνει πολύ και έτσι τα κούκις σας θα βγούν πολύ σκληρά
- Προσθέστε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τη ζύμη να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά. Αν θέλετε πιο έντονη γεύση ή πιο σκούρο χρώμα , αφήστε τη ζύμη να κρυώσει όλο το βράδυ
- Πάρτε ποσότητα ίσα με ένα σκουπ παγωτού (βοηθάει πολύ να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο σκεύος ) και τοποθετήστε την πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα , αφήνοντας απόσταση ανάμεσα στο κάθε κούκι 10 εκατ. και από τις πλευρές του ταψιού 5 εκατ. , έτσι ώστε τα κούκις να μπορούν να απλωθούν κατά τη διάρκεια του ψησίματος
- Ψήνετε για 12-15 λεπτά ή μέχρι οι άκρες των κούκις να πάρουν ένα καστανό χρώμα
- Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν καλά
- Σερβίρετε τα με φρέσκο γάλα και απολαύστε τα!!!!