Συνταγές
Τα καλύτερα λαζάνια που έχετε δοκιμάσει!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ
500γρ. χοιρινό
500γρ. βοείου κρέατος
1 φλιτζάνι βοδινό ζωμό
1 κιλό salsa
170γρ. Πάστα ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
1 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
500γρ. λαζάνια noodles
850γρ. φασόλια κόκκινα
400γρ καλαμπόκι
2 φλιτζάνια τυρί cheddar (τριμμένο)
1 φλιτζάνι πιπεριές κομμένες σε φέτες
1/2 φλιτζάνι cotija τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σάλτσα κρέατος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το χοιρινό κρέας και το βόειο κρέας. Σπάστε το κρέας με ένα κουτάλι και μαγειρέψτε μέχρι να ψηθεί καλά, Ανακατέψτε το ζωμό του βοείου κρέατος, ξίνοντας τα καφετιά κομμάτια στο κάτω μέρος του τηγανιού. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, την πάστα ντομάτας, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και χαμηλώστε τη φωτιά για να σιγοβράσει. Μαγειρέψτε για 1 ώρα προσθέτοντας περισσότερο ζωμό από βόειο κρέας αν γίνει πολύ παχύ.
Λαζάνια
- Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε τα noadles λαζάνια στο κάτω μέρος του ταψιού σας. Ρίξτε ζεστό νερό πάνω από τα ζυμαρικά και βεβαιωθείτε ότι τα λαζάνια δεν είναι πλήρως καλυμμένα με νερό. Αφήστε τα να μουσκέψουν για 30 λεπτά, στη συνέχεια αποστραγγίστε τα και βγάλτε το νερό.
Συνολικα
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 ° C. Λαδώστε ελαφρά ένα βαθύ ταψί.
- Στρώμα 1: Απλώστε 1 ½ φλιτζάνια σάλτσας κρέατος στο κάτω μέρος του ταψιού. Τοποθετήστε 4-6 noodles στην κορυφή (αρκετό για να καλύψετε τη σάλτσα κρέατος). Απλώστε τα μισά από τα φρέσκα φασόλια και από πάνω τη μισή ποσότητα από το καλαμπόκι.
- Στρώμα 2: Απλώστε 1 1/2 φλιτζάνια σάλτσα κρέατος πάνω από το καλαμπόκι. Τοποθετήστε 4-6 noodles στην κορυφή (αρκετό για να καλύψετε τη σάλτσα κρέατος), στη συνέχεια πασπαλίστε με το μισό τσένταρ.
- Επαναλάβετε το Στρώμα 1 και 2. Για να ολοκληρώσετε, τοποθετήστε ένα τελικό στρώμα λαζάνια, συμπληρώνεται με ένα ακόμα φλιτζάνι σάλτσα κρέατος για να καλύψετε τα ζυμαρικά. Καλύψτε με το υπόλοιπο τυρί.
- Καλύψτε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε 20 λεπτά ακόμα για να γίνει καφέ.
- Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και καλύψτε με το τυρί cotija.