Συνταγές
Τα δύο πιο λαχταριστά γλυκά που κυκλοφορούν – Τιραμισού και σοκολατένιο κέικ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα σαβουαγιαρ
1 μορφατ
1 ζαχαρουχο
1 τυρί Φιλαδέλφεια .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε ένα τύπου σιρόπι με δύο ποτήρια νερό 2 κουταλιές ζάχαρη μια κουταλιά νες καφέ και μια κουταλιά κακάο..
(καπουτσίνο)
Το αφήνουμε να βράσει τρία λεπτά…
Το αφήνουμε να κρυώσει και περνάμε τα σαβουαγιαρ και στρώνουμε στο τάπερ έχουμε χτυπήσει με το μίξερ το μορφατ να αφρατεψει
Ρίχνουμε το ζαχαρουχο και τη Φιλαδέλφεια στρώνουμε τη μισή σαντιγί συνεχίσουμε με σαβουαγιαρ και την υπόλοιπη σαντιγί .απο πάνω κοσκινισμένο κακάο
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
ΚΈΙΚ ΣΟΚΟΛΆΤΑΣ με ΣΙΡΌΠΙ ΣΟΚΟΛΆΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ
5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
250 γρ.βιταμ
Μισή κούπα κακάο
Δύο μισή κούπες αλεύρι
μισή κούπα
1 μπέικιν
1 βανίλια ανακατεμένα με το αλεύρι
μια κούπα νερό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σιρόπι σοκολάτας δύο κούπες νερό 4 με 5 κουταλιές ρόφημα σοκολάτας 5 λεπτά βράσιμο
Χτυπάμε πολύ καλά για 5 λεπτά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν ρίχνουμε το.λιωμενο βιταμ
Στη συνέχεια το αλεύρι με τα όλα μέσα και το νερό ψήνουμε σε ταψί μεσαίο έβαλα το.πυρεξ σε προθερμασμενο φουρνο αντιστάσεις 170 βαθμούς για 55 λεπτά ανάλογα το φούρνο
Μόλις κρυώσει λίγο το σιρόπι χλιαρό και αυτό ..από πάνω έλιωσα σε Μπεν Μαρί Μερέντα με λίγο λάδι να τρέχει και έριξα από πάνω
Η Συνταγή είναι από κ. Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.