Συνταγές
Τα αρώματα απίστευτα!! Πεντανόστιμη και ελαφριά καρυδόπιτα με κρέμα λεμονιού..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Ευα Μπετζ – “συνταγες της Λιχουδας”.
Υλικα:
Για την καρυδοπιτα :
5 αυγα
2 βανιλιες
2 κουταλακια κανελα
1 κουταλακι γαρυφαλο
2 φλιτζ του τσαγιου αλευρι φαρινα
1 φλιτζ τσαγιου σιμιγδαλι
1 φλιτζ καρυδια , 1 μπεκιν παουντερ,
3 κουταλιες κονιακ
Ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
1φλιτζ ζαχαρη του τσαγιου.
Για το σιροπι:
2 φλιτζ μεγαλα ζαχαρη
2 1/2 νερο
1 ξυλακι κανελα
Για την κρεμα:
1 λιτρο γαλα
2 φλιτζ τσαγιου κορν φλαουρ
1 λεμονη με το ξυσμα
1 βανιλια
50 γρ βουτυρο
1 αυγο
λιγα καρυδια για διακοσμηση .
Εκτελεση:
Κανουμε το σιροπι για να κρυωσει.Ριχνουμε μεσα στον καδο του μιξερ τα αυγα και τη ζαχαρη χτυπαμε ενα τεταρτο τουλαχιστον να αφρατεψει.
Ριχνουμε σε μια λεκανιτσα το αλευρι το σιμιγδαλι το ξυσμα το μπεκιν και τα καρυδια τα ανακατευουμε , προσοχη να μην ξεφουσκωσουν τα αυγα , ριχνουμε κουταλιες κουταλιες απο το μειγμα το βαζουμε σε ενα ταψακι ψηνουμε στους 180 για 25- 30 λεπτα περιπου.
Το βγαζουμε απο το φουρνο και ριχνουμε το σιροπι το αφηνουμε λιγα λεπτα να παρει ολο το σιροπι , και μετα ριχνουμε την κρεμα.
Για την κρεμα βαζουμε το γαλα να παρει βρασει και ριχνουμε τη ζαχαρη μετα το κορν φλαουρ και ανακατευουμε γρηγορα μην σβολιασει το περνουμε απο τη φωτια και ριχνουμε το βουτυρο ανακατευουμε γρηγορα παλι να λιωσει και ριχνουμε το αυγο και το χυμο τη βανιλια και το χυμο λεμονιου δεν γινεται πολυ σφιχτη να ξερετε οταν κρυωσει θα πηξει μονη της.
Καλη επιτυχια !!!!
Η Συνταγή είναι της κ. Ευα Μπετζ – “συνταγες της Λιχουδας”.