Συνταγές
Μπατον σαλε – Λιώνουν στην κυριολεξία στο στόμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κρόκοι
2 κτσ. σπορέλαιο
3 κτγ. ζάχαρη
2 κτγ. αλάτι
2 κτσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κτγ. μπέικην
αλεύρι γοχ. περίπου 400 με 450 γρ.
1 αυγό για επάλειψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα το βούτυρο, λάδι και τους κρόκους.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι.
Ζυμώνουμε τη ζύμη είναι απαλή ,αφράτη και δεν κολλά στα χέρια.
Τυλίγουμε με μεβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Κατόπιν πλάθουμε σε μπαστουνάκια πλάτους όσο δύο δάχτυλα και πάχους όσο ένα δάχτυλο. Κόβουμε με μαχαίρι ή ένα κόφτη σε μικρά κομμάτια και σε ότι σχέδιο θέλουμε.
Τοποθετούμε στο ταψί λαδόκολλα, κάνουμε επάλειψη με το αυγό, πασπαλίζουμε εάν θέλουμε με σουσάμι άσπρο-μαύρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. (περίπου 20 με 25 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο).
Θα ενθουσιαστείτε με την υφή τους.
Η συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Τα Αλμυρά κουλουράκια της Ειρήνης με κεφαλοτύρι – Σπιτικά μπατόν σαλέ
ΥΛΙΚΑ
- 1 ποτήρι νερού σπορέλαιο
- 1 ποτήρι νερού κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1/2 κιλό γάλα
- 1 Βιτάμ πακέτο
- 1 κουταλιά σούπας κοφτή αλάτι
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέηκιν
- 2αυγά, (1 μέσα 1 επάνω)
- αλεύρι 1100 γραμμάρια περίπου
- λίγη ζάχαρη
- ξύσμα λεμονιού
- Μαλακώνουμε το Βιτάμ το ανακατεύουμε με το λάδι το αλάτι ,το μπέηκιν, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε το αυγό και το κεφαλοτύρι (κρατάμε 2 κουταλιές για επάνω).
- Προσθέτουμε λίγη ζαχαρίτσα (στη μύτη του κουταλιού) και το αλεύρι λίγο -λίγο.
- Ζυμώνουμε τα υλικά όλα και πλάθουμε μικρά κουλουράκια σε διάφορα σχέδια, τα αλείφουμε με το άλλο αυγό χτυπημένο, και βάζουμε από πάνω λίγο κεφαλοτύρι.
- Τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς περίπου 25 λεπτά το πρώτο ταψί. Τα άλλα ταψιά θα χρειαστούν λιγότερο.
Περισσότερα στο : mageirikesdiadromes