Συνταγές
Σούπερ τυρόπιτα με ωραία υλικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε ένα ορθογώνιο ταψί με λαδάκι, στρώνω ένα φύλλο ζύμης κρούστας, αλείφω με λίγο λαδάκι…
Επαναλαμβάνουμε 3 φορές…
Σε ένα μπωλ χτυπάμε 4 αβγά , λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, 100 γρμ τυρί τριμμένο, 300 γρμ φέτα τριμμένη, 100 ml γάλα, 300 γρμ γιαούρτι στραγγιστό.
Ρίχνω την μισή γέμιση στο ταψί, πάνω από τα φύλλα.
Προσθέτουμε λεπτές φέτες κίτρινο τυρί (έβαλα edam) και μικρά κυβάκια κασέρι.
Στην συνέχεια στρώνουμε ένα φύλλο κρούστας λαδώνω, φύλλο κρούστας, λαδώνω και ρίχνω και την υπόλοιπη γέμιση. Προσθέτω πάλι φέτες κίτρινο τυρί και κασέρι.
Στην συνέχεια στρώνουμε όλα τα φύλλα που έχουν μείνει και λαδώνω ενδιάμεσα.
Αφού τα έχουμε στρώσει όλα, πιέζω προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν, λαδώνω, ραντίζω με λίγο νεράκι, χαράζω
πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα για 45 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ταχινόπιτα σιροπιαστή.
,Η Συνταγή είναι από κ. Ελευθερία Παππά – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα ταχίνι
1/2 κούπα ζάχαρη(έβαλα καστανή)
1 κούπα χλιαρό νερό
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα ( εβαλα μισή κούπα καρύδια και μισή αμύγδαλα)
1/2 κούπα περίπου σταφίδες ή και περισσότερο
χυμό ενός λεμονιού
χυμό και ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1/3 κούπα κονιάκ
1 κ.γ. κανέλα
2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.γ. σόδα.
Για το σιρόπι:
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα νερό
χυμό ενός λεμονιού
Εκτέλεση:
Διαλύουμε το ταχίνι στο χλιαρό νερό.
Στο χυμό φρούτων διαλύουμε τη σόδα,βάζουμε και το κονιάκ.
Ανακατεύουμε ζάχαρη, κανέλα, αλεύρι.
Ρίχνουμε τα δύο πρώτα στο μείγμα αλεύρου.Ανακατεύουμε με αυγοδάρτη, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος τους ξηρούς καρπούς.
Βάζουμε σε λαδωμένο ταψί Νο 30
Ψήνουμε στους 200 για μισή ώρα περίπου.
Αφήνουμε να χλιαρίνει και σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι.
Η Συνταγή είναι από κ. Ελευθερία Παππά – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.