Συνταγές
Έτοιμο ένα καταπληκτικό γαλακτομπούρεκο – μοσχοβόλησε η κουζίνα από το φρέσκο βούτυρο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αγγελικη Μιχαλοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
για την κρέμα
2 λίτρα γάλα 2 κούπες ζάχαρη μυαμιση κούπα σιλιγδαλι ψιλό 4 αυγά ξύσμα λεμόνι 2 βανίλιες 2 κουταλιές βούτυρο.
Σιρόπι
4 κούπες ζάχαρη 3 κούπες νερό χυμό από ένα μικρό λεμόνι ένα πακέτο φύλλο βυρυτου. Χτύπησα τα αυγά με την ζάχαρη κατόπιν έριξα το γάλα το σιμιγδάλι το ξύσμα της βανίλιες το βούτυρο
το έβαλα στη φωτιά το ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πυξει λίγο το κατέβασα το σκέπασμα με μεμβράνη και ξεκίνησα να στρωνο τα φύλλα τα μισά αφού έριχνα βούτυρο
κατόπιν την κρέμα αφού την ανακάτεμα καλά μετά τα υπόλοιπα φύλλα βούτυρο και μισή ώρα κατάψυξη κατόπιν το έκοψα έριξα λίγο καμένο βούτυρο λίγο νερό
στο φούρνο ψησημο 180 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα ζεστό γλυκό κρύο σιρόπι και φυστίκια αιγινης.
Η Συνταγή είναι από Αγγελικη Μιχαλοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε ΤΑΡΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΓΕΜΙΣΗ
Η Συνταγή είναι από κ. Margarita Alexiadou – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μια σφολιάτα σε λαδωμένο ταψακι, κόβω και κραταμε για διακόσμηση τα περισσευματα, την “πιρουνιαζουμε” την αλοιφουμε με ασπράδι για ν’ αδιαβραχοποιηθει
Ψήνουμε 20′, σε τηγάνι 250-300γρ κιμά, κρεμμυδι και ελαιολαδο να πάρουν χρώμα
Προσθέτουμε κουκουνάρι, μαύρη σταφίδα, κραμπερι, δαμάσκηνο η βερίκοκο (αποξηραμενο και ψιλοκομμένο) 1 σφηνάκι κονιάκ, αλατοπιπερο, θυμάρι φρέσκο και ψημένα φουντούκια
Την αφήνουμε να τραβήξει και να κρυώσει 10′ μετά την στρώνουμε στην σφολιατα, μπόλικο ανθότυρο και φρεσκοτριμμενο πιπέρι, τοποθετουμε τις λωρίδες με τα περισσεύματα σφολιατας, τ’ αλοιφουμε με αυγό, ψήνουμε αντιστασεις, κάτω, 170ο μέχρι να κάνει χρυσαφένια κρουστα
Η Συνταγή είναι από κ. Margarita Alexiadou – “Χρυσές Συνταγές”.