ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ
Για τη βάση:
- 250 γρ. Flora Soft με βούτυρο λιωμένο
- 300 γρ. μπισκότα βανίλιας τριμμένα
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
Για τη γέμιση
- 200 γρ. Flora Soft με βούτυρο
- 550 γρ. κρέμα τυριού
- 100 γρ. κακάο σε σκόνη
- 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 φακελάκι τρούφα
- 4 σφηνάκια λικέρ Καλούα
- Λίγη έτοιμη χτυπημένη σαντιγί για το γαρνίρισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία φαρδιά λεκάνη ρίχνουμε το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο και τα τριμμένα μπισκότα βανίλιας και ζυμώνουμε καλά.
- Σε ένα ρηχό ταψάκι τοποθετούμε μία λαδόκολλα και επάνω της βάζουμε ένα τσέρκι με διάμετρο 26-28 εκατοστά και ύψος 6-8 εκατοστά.
- Ρίχνουμε τη ζύμη της βάσης μέσα στο τσέρκι, την πιέζουμε και την απλώνουμε καλά μέσα στο τσέρκι και στα πλαϊνά.
- Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και την κρέμα τυριού μαζί με το κακάο και τη ζάχαρη άχνη και αρωματίζουμε με το λικέρ Καλούα.
- Ανακατεύουμε με τα χέρια μας ή με μία πλαστική σπάτουλα έως ότου το μίγμα ομογενοποιηθεί και ρευστοποιηθεί ελαφρά.
- Γεμίζουμε το τσέρκι μας με το μίγμα και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
- Τοποθετούμε σε πιατέλα το τσέρκι μας και ξεφορμάρουμε.
- Γαρνίρουμε με ροζέτες από την έτοιμη σαντιγί και πασπαλίζουμε με την τρούφα σοκολάτας.
Βρείτε κι άλλες νόστιμες συνταγές στο http://elatenamagirepsoume.com