Συνταγές
Πολύ ωραία νοστιμιά με κρέας και μελιτζάνες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Vasso Spanou-Margiolaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ψήνω στη γαστρα χοιρινή σπάλα
Τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες ή τις ψήνουμε , στρωνουμε σε πυρέξ τις φέτες και ρίχνω το κρέας κομμένο σε stics, σκεπάζουμε με μελιτζάνες.
Φτιάχνουμε μια σάλτσα με κρεμμύδι και 250γρ ντομάτα στον τρίφτη, την βράζουμε 5 λεπτά και την απλώνουμε πάνω από τις μελιτζάνες.
Τέλος ρίχνουμε τριμμένη γραβιέρα. Ψήνουμε στο γκριλ να λιώσει το τυρί.
Η Συνταγή είναι από Vasso Spanou-Margiolaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για ΤΑΡΤΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ
ΥΛΙΚΑ
Μελιτζανες φλασκες – (3 τεμ.)800 γρ.
Τυρι φετα θρυμματισμενη – 300 γρ.
Γκουντα τριμμενο – 150 γρ.
Κεφαλογραβιερα τριμμενη – 150 γρ.
Ενταμ τριμμενο – 150 γρ.
Σκορδο λιωμενο – 1 σκελιδα
Μπεικον ψιλοκομμενο – 7 φετες
Κρεμα γαλακτος – 50 ml
Φρεσκοτριμμενο πιπερι mix
Μοσχοκαρυδο τριμμενο – 2 πρεζες
Μαιντανο ψιλοκομμενο – 10 κλωναρια
Φυλλο σφολιατας – 1 φυλλο
Εκτέλεση
Καιμε μια μια τις μελιτζανες στο γκαζακι μας μεχρι να μαυρισουν και μαλακωσουν.Τις αφηνουμε λιγο να κρυωσουν να μην καουμε και τις ξεφλουδιζουμε.
Τις βαζουμε σε σουρωτηρι και με πιρουνι τις πιεζουμε να φυγουν τα υγρα τις ψιλοκοβουμε και τις βαζουμε σε μπολ.
Προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα μεσα στις μελιτζανες και …
Δείτε περισσότερα στο : syntagestisgogos