Συνταγές
Απίθανα ταρτάκια με σπανάκι – Πολύ ωραία και νοστιμότατα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Σφολιατάκια στρογγυλά
800γρ σπανακι
300γρ φετα Μυτιλήνης
8 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 κουπα άνηθο
1/2 κούπα μαιντανό
1/4 κουπας κρεμα γαλακτος ή γάλα
4 αυγα
αλατι /πιπερι
2 κουπες μπεσαμελ
2 αυγα ελαφρα χτυπημενα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλύντε το σπανακι κοψτε το σε κομματια πασπαλιστε με αλατι και τριψτε με τα χερια να μαραθει καλα.
Στίψτε να φύγει το πολύ νερό βάλτε σε μπωλ κι ανεκατεψτε τα υπολοιπα υλικα .Στρωστε στις υποδοχες του ταψιου τα σφολιατακια αφου τις λαδωσετε.
βάλτε 1 με 2 κουταλιές γέμιση σε καθε ταρτάκι.Ετοιμάστε 2 κουπες μπεσαμελ σφιχτη ανεκατέψτε τα δυο αυγα και βαλτε μια κουταλια σκεπάζοντας τη γέμιση.
Ψήστε τα ταρτάκια στους 180 45′ περιπου ή ωσπου ροδίσει η επιφάνεια.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Ταρτάκια με κρέμα και φρέσκα φρούτα πολύ εύκολα και γρήγορα για το καφεδάκι σας
Η Συνταγή είναι από κ. ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ βάζουμε 200γρ αλεύρι γοχ, 30γρ ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι ανακατεύουμε μετά μέσα ρίχνουμε 100γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τρίβουμε με τά χεράκια μας ώστε να ομογενοποιηθούν
Προσθέτουμε ένα αυγό μεσαίο σε θερμοκρασία δωματίου ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό ζυμάρι. Κόβουμε σε 12 κομμάτια, ανοίγουμε τοποθετούμε σε βουτιρομένες θήκες και με πιρούνι τρυπάμε για να μην φουσκοσουν
Ψήνουμε σε 160° για 30 λεπτά . Χτυπάμε μισή σκεβασία κρέμα ζαχαροπλαστικής με ανάλογη ποσότητα γάλα και μέσα ρίχνουμε μισό κουτάκι σαντιγί ερμόλ και 2κσ ζαχαρούχο γάλα χτυπάμε καλά και γεμίζουμε τα κρύα ταρτάκια μας
Ζεσταίνουμε λίγο μέλι βουτάμε τα κομμένα φρούτα μέσα για να μην μαυρίσουν και τοποθετούμε από πάνω.
Η Συνταγή είναι από κ. ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.