Γλυκα
Τα κλασσικά κουλουράκια πορτοκαλιού με μοναδική γεύση.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αφροδίτη Λόκου – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
Ένα ποτήρι καλαμποκαιλεο
Ένα ποτήρι και μισό ζάχαρη
Τρία τέταρτα του ποτηριού χυμό πορτοκαλιού και τό ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Τρία αυγά
Τρεις βανίλιας
Ένα φακελάκι μπεκιν
Ένα κιλό αλεύρι το μάνα
Το ποτήρι είναι 210 γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα υγρά πρώτα μετά ρίχνουμε το αλεύρι ζυμονουμε το αφήνουμε δέκα λεπτά να ξεκουραστεί
μετά πλάθουμε τα αληφουμε με κρόκο
τα ψήνουμε σε εκατό ογδόντα βαθμούς κελσίου αέρα μέχρι να ροδισουν περίπου 20 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας
Η Συνταγή είναι από Αφροδίτη Λόκου – “Χρυσές Συνταγές”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για πολύ πολύ νόστιμα και τραγανά, κουλούρια Θεσσαλονίκης !
Η Συνταγή είναι από κ. Πόπη Ζαφειρίου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
Μπορείς να τα αποθηκεύσεις στην κατάψυξη κατευθείαν μόλις τα ψήσεις και μετά θα συνεχίσουν να είναι πάλι τέλεια!
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. Χλιαρό νερό
Περίπου 1 κιλο αλεύρι
2 φακελάκια ξερή μαγια
Αλάτι περίπου 30 γρ.
Σουσάμι 300 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγια στο νεράκι και προσθέτουμε ολα τα υπόλοιπα
Ζυμώνουμε ,πλάθουμε τα κουλούρια ,τα βουτάμε σε ενα μπολ με χλιαρό νεράκι ,εγώ έβαλα και λίγη ζαχαριτσα μέσα για να γίνουν τραγανά , ζαχαρονερο στην ουσία και μετα τα σκεπάζουμε με σουσάμι
Τα αφήνουμε λιγο να φουσκώσουν ,περίπου 20 λεπτά
Ψήνουμε στους 200 με 220 βαθμούς να πάρουν ωραίο χρώμα , σε προθερμασμένο φουρνο
Αφήνουμε περίπου 15 λεπτά ανάλογα πάντα με το φουρνο μας
Η Συνταγή είναι από κ. Πόπη Ζαφειρίου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”