Συνταγές
Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την σπιτική μαρμελάδα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φράουλες
700 γραμμάρια ζάχαρη
1 λεμόνι το χυμό του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε τη μαρμελάδα φράουλα, πλενοντας πρώτα σχολαστικά τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσανακια, κόβουμε κομμάτια, και με το χέρι τις λιώνουμε ζουλοντας.
Τις βάζουμε στην κατσαρόλα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα και να λιώσει η ζάχαρη από την υγρασία τής φράουλας.
Πότε πότε τις ανακατεύουμε, με τον τρόπο αυτό θα λιώσει η ζάχαρη.
Στη συνέχεια αφήνουμε να πάρουν μια βράση σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ξαφριζουμε τον αφρό, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε περίπου 20 λεπτά.
Ανακατεύουμε τακτικά πάντα με ξύλινη κουτάλα.
Η μαρμελάδα μάς θα είναι έτοιμη όταν μένει ελαφρώς συμπυκνωμένη μάζα πάνω στην ξύλινη κουτάλα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε τα βάζα μάς, σφραγίζοντας καλά τα καπάκια και γυρίζουμε ανάποδα, τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν, τα αποθήκευουμε, και απολαμβανουμε κάθε στιγμή τής ημέρας..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”