Γλυκα
Τέτοιο Χριστουγεννιάτικο κορμό δεν έχετε ξαναφάει!
ΥΛΙΚΑ Για το κέικ: • 1/2 κούπα αλεύρι • 1/4 κούπας κακάο • 1 κ.γ baking powder • 1/4 κ.γ αλάτι • 3/4 κούπας ζάχαρη • 4 αβγά χωρισμένα • 1 βανίλια • 2 κ.σ νερό Για την γέμιση: • 2 κούπες κρέμα γάλακτος (500 ml.) • 1/4 κούπας άχνη ζάχαρη • 1 βανίλια • […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ:
• 1/2 κούπα αλεύρι
• 1/4 κούπας κακάο
• 1 κ.γ baking powder
• 1/4 κ.γ αλάτι
• 3/4 κούπας ζάχαρη
• 4 αβγά χωρισμένα
• 1 βανίλια
• 2 κ.σ νερό
Για την γέμιση:
• 2 κούπες κρέμα γάλακτος (500 ml.)
• 1/4 κούπας άχνη ζάχαρη
• 1 βανίλια
• 1/3 κούπας αμυγδαλάκι φιλέ
Για το γλάσο:
• 2 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας
• 3 κ.σ. γάλα
• 2 κούπες άχνη ζάχαρη
• 1/2 κούπα κακάο
• 5 κ.σ. βούτυρο μαλακό
• 125 γρ. κουβερτούρα για στόλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Για το κέικ: Ανακατεύετε τα 4 πρώτα υλικά σ΄ενα μπολ. Κατόπιν χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτετε σιγά-σιγά τη μισή ζάχαρη, το αφήνετε στην άκρη. Μετά χτυπάτε τα κροκάδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να πήξουν και σιγά-σιγά προσθέτετε το νερό και μετά τα ανακατεμένα υλικά. Κλείνετε το μιξερ και προσθέτετε τη μαρέγκα ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει.
• Αδειάζετε το μίγμα στο ταψί του φούρνου, στο οποίο έχετε στρώσει και βουτυρώσει λαδόκολλα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 15΄. Μόλις βγει το αναποδογυρίζετε σε πετσέτα πασπαλισμένη με λίγη άχνη και αμέσως το τυλίγετε σε ρολό και το αφήνετε να κρυώσει τελείως. Μόλις κρυώσει το ξετυλίγετε σιγά-σιγά και απλώνετε τη γέμιση και ξανατυλίγετε απαλά.
• Για τη γέμιση: Χτυπάτε τα υλικά της γέμισης και μόλις αφρατέψουν προσθέτετε και το αμυγδαλάκι φιλέ.
• Για το γλάσο: Ανακατεύετε το λικέρ-γάλα. Ανακατεύετε την άχνη-κακάο. Χτυπάτε το βούτυρο και προσθέτετε σε δόσεις το λικέρ-γάλα και άχνη-κακάο. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό.
• Καλύπτετε το ρολό με το γλάσο και πασπαλίζετε κουβερτούρα τριμμένη και λίγη άχνη.
mothersblog – perierga.gr