Συνταγές
Νοστιμότατο και ωραιότατο ρεβανί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5αυγα ,1ποτηρι ζάχαρη, 1ποτηρι σιμιγδάλι ψιλό ,1 ποτήρι αλευρι ,1 σακουλακι μπεκεν ,εσάνς, βανίλιας, 5κουτ σουπας γαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη κ την βανιλια πολυ καλα προσθέτουμε το γαλα
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι κ το μπεκεν μαζί με το αλεύρι κ ανακατεύουμε με μια μαριζ απαλα απο κατω προς τα επανω να μπαίνει αερας να ειναι αφράτο το μιγμα ψήνουμε στους 180 βαθμους 35 -40 λεπτα σε προθερμασμένο φουρνο
ΣΙΡΟΠΙ
4κουπες ζαχαρη 4κουπες νερο 3-4 κουτ σουπας βουτυρο Κέρκυρας
χυμο απο ενα λεμόνι κ φλουδες από ένα ακέρωτο λεμόνι ,μονο το κίτρινο απο το λεμονι
βραζουμε 7λεπτα απο την στιγμή που αρχιζει ο βρασμός κ σιροπιαζουμε ζεστο το γλυκο κρυο το σιροπι
συνταγή ΒΕΦΑΣ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Τέτοιο Ρεβανί δεν έχετε δοκιμάσει!
Συνταγή από την κ. Katerina Galaki
ΥΛΙΚΑ (για ταψί νούμερο 32)
4 ποτήρια νερού νερό
4 ποτήρια νερού ζάχαρη
2 ποτήρια νερού ελαιόλαδο
Μισό κιλό σιμιγδάλι ψιλό
Μισό κιλό σιμιγδάλι χοντρό
2 βανιλιες
Ξύσμα από ενα λεμόνι
Εκτέλεση
Στην κατσαρόλα βάζουμε το νερό,το λάδι και τη ζάχαρη και όταν ζεσταθεί,πριν βράσει, βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει μια μπάλα που ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Μετά βάζουμε το μίγμα στο ταψί και αφού το κόψουμε (αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι ή καστανή ζάχαρη), το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα μέχρι να πάρει χρώμα.
Από την κ. Katerina Galaki και την ομάδα “Χρυσές Συνταγές”