Συνταγές
Τυροπιτάκια με ζύμη αφράτη και τραγανή σαν μπισκότο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
1 κούπα γιαούρτι (κάνει και στραγγιστό)
75 γρ. Λιωμένο βούτυρο (μαργαρίνη) η
ηλιέλαιο
450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γ μπέικιν πάουτερ
1 κ.σ ζάχαρη
1κ.γ αλάτι
1 αυγό + 1 κρόκος για επαλληψη
Γέμιση:
Φέτα τριμμένη
2-3 κ.σ κίτρινο τριμμένο τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και κάνουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας. Αφήνουμε 15′-20′ λεπτά σκεπασμένη να ξεκουραστεί. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης (50 γρ.) στα χέρια μας και ανοίγουμε με τα δάχτυλα μας ένα κύκλο.
Χαράζουμε στο κέντρο της ζύμης μέχρι τη μέση. Βάζουμε λίγη γέμιση στην άκρη και τυλίγουμε σε ένα σαλιγκάρι. Κάποια τα κάνουμε κούρου. Αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού και με πιρούνι κάνουμε σχέδιο περνώντας το ελαφρά πάνω απο το πιτάκι.
ψήνουμε σε καλά προθερμασμενο φούρνο για 20′-25′ λεπτά στους 190’C βαθμούς στον αέρα.
Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή ..
Τέρμα ο πονοκέφαλος του κουλατσιού! Εύκολα και νόστιμα τυροπιτάκια κρουασανάκια αφράτα…
Συνταγή: Αναστασία Θεοχαροπούλου
Υλικά:
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι λάδι
μισό καλουπάκι μαγιά ή 1 φακελάκι
λίγο αλάτι
4 αυγά
αλεύρι όσο πάρει
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα για να λιώσουμε την μαγιά
2. Ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι τα αυγά και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη
3. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει καμιά ώρα
4. Όταν η ζύμη φουσκώσει το κόβουμε 5 -6 μπαλίτσες και ανοίγουμε την κάθε μπαλίτσα ζύμης σε στρόγγυλο πιτάκι
5. Το κάθε στρόγγυλο πιτάκι το κόβουμε 8 τρίγωνα. Καθαρίζουμε τις άκρες να είναι ομοιόμορφο το σχήμα
6. Σε κάθε τριγωνάκι βάζουμε λίγη φέτα στη φαρδιά πλευρά και το τυλίγουμε μέχρι τη μύτη να πάρει το σχήμα του κρουασάν
7. Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς (ανάλογα το φούρνο μπορεί να θέλει παραπάνω χρόνο)
Συνταγή: Αναστασία Θεοχαροπούλου