Συνταγές
Τέλειο Σουφλέ με πατάτα και τυρί!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
• 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
• 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
• 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1 κουταλιά σούπας αφυδατωμένου πουρε
• 1 φλιτζάνι γάλα
• 6 ασπράδια αυγού
• 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
• 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
• 2 κουταλιές της σούπας της κρέμας γάλακτος
• 1 πράσινο κρεμμύδι
• 4 κρόκους αυγών
• 30 γρ. τραγανό μπέικον
• Για τα φορμάκια:
• Βούτυρο
• Τυρί παρμεζάνα
Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε το λιωμένο βούτυρο σε 4 φορμάκια και πασπαλίστε με τυρί παρμεζάνα.
2. Σε μια κατσαρόλα, τοποθετήστε το αλεύρι , το γάλα, το βούτυρο , το μπέικιν , τον αφυδατωμένο πουρέ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια σάλτσα.
3. Με ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάτε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε μαρέγκα .
4. Ανακατεύουμε τη κρέμα γάλακτος με τα τυριά, το μπέικον ,το κρεμμυδάκι και τους κρόκους αυγών και ενώνουμε με τη σάλτσα.
5. Ρίχνουμε σιγά σιγά τη μαρέγκα.
6. Ρίχνουμε τη ζύμη στα φορμάκια και ψήνουμε στους 200º για 20 λεπτά έως ότου διπλασιαστούν σε όγκο.
Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση εδώ