Συνταγές
Τέλειο μελωμένο γιουβέτσι φαγάκι αγαπημένο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. ελενη κωστα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια από σπάλα
1 κρεμμύδι μεγαλο ψιλοκομμένο
1 σκ σκόρδο
2 ντομάτες τριμμένες
1 κ της σούπας πελτέ
1 ξυλάκι κανέλα
Αλάτι πιπέρι
1 φλ του τσαγιού λευκό κρασί
1 φλ του τσαγιού ελαιόλαδο
500 γρ κριθαράκι μέτριο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωταρουμε το κρέας στην κατσαρόλα με κρεμμύδι σκόρδο ρίχνουμε μετά το κρασί μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τις ντομάτες τον πελτέ
Κανέλα αλάτι πιπέρι βραστό νερό και σιγοβραζουμε μέχρι να μαλακώσει
Σε ένα πυρέξ βάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας αφαιρουμε το ξυλάκι κανέλας και ψήνουμε στο φούρνο ελέγχουμε το νερό βάζουμε πάντα ζεστό
Μόλις βράσει ρίχνουμε το κριθαράκι και αφήνουμε για μισή ώρα πάντα να ελέγχεται το νερό στους 180 βαθμούς
Η Συνταγή είναι από κ. ελενη κωστα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.