Συνταγές
Εξαιρετικά κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Παναγιώτης Κυριακούλιας – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
200 γρ χοιρινό κιμά
Ενα αυγό
Δυο φλιτζάνια ρύζι
Δυόσμο μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι λαδι
Μια μικρη πιπεριά σε κυβάκια
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
Μια ντομάτα κυβάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ολα μαζι τα ζυμώνουμε και τα αφήνουμε 1-2 ώρας στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις
Μετα ανοίγουμε τα κολοκύθια και τα γεμίζουμε
Τα βάζουμε με σειρά στη κατσαρόλα και βάζουμε λαδι και νεράκι μεχρι να τα σκεπάζει
Βράζουμε περίπου 45 λεπτά
Οταν ειναι έτοιμα φτιάχνουμε τη σάλτσα αυγολεμονου
2-3 κουταλιές κορν φλάουρ πιπέρι αλάτι ενα λεμόνι χυμο ενα αυγό λιγο κουρκουμα και το ζουμί απο το φαγητο μας
Ολα αυτα σε μια μικρη κατσαρόλα το ζεστενουμε και το χτυπαμε με το σύρμα ετσι ώστε να δέσει και να εχουμε μια βελουδινη σάλτσα αυγολεμονου
Σερβίρουμε τα γεμιστά μας και περιχύνουνε πανω τους τη σάλσα
Η Συνταγή είναι από Παναγιώτης Κυριακούλιας – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις τέλειο καλοκαιρινό φαγητό πολύ ωραία φτιαγμένο – γεμιστά ορφανά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Στεργιου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1κουπα ρυζακι καρολινα
1 κούπα ρυζακι νυχακι
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
10 πιπεργιες
3 ντομάτες
3 κολοκυθάκια
Αλατι
Πιπερι
Πάπρικα γλυκιά
Λίγο ζαχαρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι τη γέμιση από την ντομάτα την γέμιση από το κολοκυθάκια ρίχνουμε και ένα ποτήρι νερό ζεστό και ρίχνουμε και το ρυζακι να μαλακωσει ελαφρός.
Ρίχνουμε και τα μπαχαρικά και μαϊντανό και γεμίζουμε τα λαχανικά μας ψήνουμε στους 200 βαθμούς και ένα ποτήρι νερό στο ταψί
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Στεργιου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”