Συνταγές
Το αγαπημένο μου γλυκό – Μελιτζάνακι γλυκό κουταλιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1,5 κιλό μελιτζανάκι,(1 κιλό καθαρό)
-1 κιλό ζάχαρη
-2 ποτήρια νερό
-3 λεμόνια
-αμύγδαλα και καρφάκια γαρίφαλο
-1 βανίλια
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μελιτζανάκια και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και το χυμό από 2 λεμόνια.
Τα αφήνουμε για 6 ώρες στην συνέχεια τα ξεπλένουμε καλά τα βράζουμε για 10′ στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε κρύο νερό.
Βάζουμε το σιρόπι να βράσει και ζουλάμε ελαφρώς να φύγει το νερό, βάζουμε το αμύγδαλο και το γαρίφαλο, στα μελιτζανάκια μέσα στο σιρόπι μέχρι να δέσει, προς το τέλος ρίχνουμε το χυμό από ένα λεμόνι και την βανίλια.
Η συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για Τέλειο γλυκό του κουταλιού κυδώνι με ωραίο πετυχημένο χρώμα
Η συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-1 κιλό κυδώνια
-700 γρ. ζάχαρη
-200 γρ. αμύγδαλα
-σταγόνες λεμονιού
-1/2 ποτήρι του κρασιού ανθόνερο
-2 κούπες νερό
Εκτέλεση
Βάζω στην κατσαρόλα το κυδώνι με την ζάχαρη και το νερό, μόλις δέσει το γλυκό ρίχνω σταγόνες από μισό λεμόνι, τα αμυγδαλα, και το ανθόνερο.
Θα πρέπει το κυδώνι να το ξαναβράσετε την επόμενη μέρα για 15 λεπτά, για να γίνει σκληρό και κόκκινο.
Η συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.