Συνταγές
Το παραδοσιακό Γαλακτομπούρεκο! Απλά πεντανόστιμο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΆ:
1 λίτρο γάλα φρέσκο,
1,5 κούπα ζάχαρη,
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό,
5 αυγά,
3 κ.σ βιταμ,
2 βανίλιες,
1 πακέτο φύλλα κρουστας
βιταμ λιωμένο για το αλειμα των φύλλων.
ΣΙΡΌΠΙ:
3,5 κούπες ζάχαρη,
2,5 κούπες νερό,
1 φλούδα λεμονιού,
1 κ.σ χυμός λεμονιού,
1 ξυλάκι κανέλας
(βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει το σιρόπι).
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρισουν. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες και το βιταμ και ανακατεύουμε με το σύρμα ώσπου να αρχίσει να πήζει η κρέμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τα χτυπημένα αυγά με τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικά και να πήξει η κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουνε ένα ορθογώνιο ταψάκι και αλείφουμε με βιταμ.
Στρώνουμε τα μισά φύλλα κρουστας στο ταψί εξαλείφοντας τα ένα ένα με βιταμ. Ρίχνουμε την κρέμα και συνεχίζουμε το στρώσιμο με τα υπόλοιπα φύλλα κρουστας αλείφοντας τα ένα ένα με βιταμ.
Αφαιρούμε τα περισευομενα φύλλα που κρέμονται γύρω από το ταψί και διπλωνουμε προς τα μεσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδίσει το γλυκό. Αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιαζουμε.
Καλή επιτυχία!!
Η Συνταγή είναι της κ.Dimitra Argeiti και τις ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ