Συνταγές
Τέλειες Μπάρες καραμέλας-μήλου !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
- Κάνει περίπου 15 μερίδες
- Κρούστα
- 220 γρ ανάλατο βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου
- 1 1/2 φλιτζάνια (190g) αλεύρι
- 1/2 φλυτζάνι (100g) αλεσμένα αμύγδαλα
- 1/2 φλυτζάνι (100g) καφέ ζάχαρη
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- Τυρί κρέμα Μείγμα
- (500gr) τυρί κρέμα, θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλυτζάνι (100g) ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- μήλα
- 3 φλυτζάνια μήλα (περίπου 3-4 μήλα) – καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- streusel κάλυμμα
- 1/2 φλυτζάνι (40g) νιφάδες βρώμης
- 1/2 φλυτζάνι (63g) αλεύρι
- 1/2 φλυτζάνι (100g) αλεσμένα αμύγδαλα
- 1/2 φλυτζάνι (110g) βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλυτζάνι (100g) καφε ζάχαρη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- σάλτσα καραμέλας
- 1 φλυτζάνι (200γρ) ζάχαρη
- 1/4 φλυτζάνι (60 ml) νερού
- 1/2 φλυτζάνι (120g) κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας (30g) ανάλατο βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους180 C. Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι 22 Χ 32 εκ. λαδόκολλα.
- Προετοιμάστε την κρούστα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τα αλεσμένα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι. Προσθέστε το βούτυρο και χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ ή ένα πηρούνι προσθέτουμε σιγα σιγα το βούτυρο μέχρι να ενωθούν τα υλικά .
- Τοποθετούμε το μίγμα στο ταψί και ψήστε για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρά.
- Καθαρίζουμε τα μήλα, και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μέτριο μπολ ενώνετε τα μήλα με τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
- Προετοιμάζουμε το μείγμα τυριού με ανάμιξη το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύομε.
- Προσθέτουμε το μίγμα τυριού πάνω από την ζεστή κρούστα και κατανέμουμε ομοιόμορφα. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μήλα πάνω από το στρώμα τυριού κρέμας.