Κρεας
Τέλεια χοιρινή μπριζόλα λαιμού με δεντρολίβανο, ξίδι μπαλσάμικο, λεμόνι και μέλι
ΥΛΙΚΑ 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού, 250 γρ. η καθεμία 80 γρ. ελαιόλαδο 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες 100 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες 120 γρ. ξίδι μπαλσάμικο 20 γρ. μέλι 6 γρ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο 4 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο 2 γρ. φασκόμηλο, ψιλοκομμένο ξύσμα από 2 λεμόνια 350 γρ. ζωμό κοτόπουλο 60 γρ. βούτυρο […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού, 250 γρ. η καθεμία
80 γρ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
100 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
120 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
20 γρ. μέλι
6 γρ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
4 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
2 γρ. φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
ξύσμα από 2 λεμόνια
350 γρ. ζωμό κοτόπουλο
60 γρ. βούτυρο κρύο
αλάτι
-
Σε μια σακούλα για τρόφιμα που κλείνει αεροστεγώς τοποθετούμε τις μπριζόλες, 30 γρ. ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, 60 γρ. ξίδι, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το φασκόμηλο και το ξύσμα λεμονιού.
-
Μαρινάρουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.
-
Αποσύρουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα, τις αλατίζουμε και από τις 2 πλευρές και στη συνέχεια σουρώνουμε τη μαρινάδα, κρατώντας υγρά και στερεά χωριστά.
-
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπριζόλες, γυρνώντας πλευρά συχνά, μέχρι να μαγειρευτούν, για 15 λεπτά περίπου.
-
Αποσύρουμε τις μπριζόλες και τις διατηρούμε ζεστές.
-
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα στερεά της μαρινάδας και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά.
-
Στη συνέχεια σβήνουμε με τα υγρά της μαρινάδας και το υπόλοιπο ξίδι.
-
Περιμένουμε ώσπου να εξατμιστεί σχεδόν το ξίδι και προσθέτουμε το ζωμό.
-
Μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί στο μισό περίπου και να πήξει η σάλτσα.
-
Προσθέτουμε το μέλι και το βούτυρο, ομογενοποιούμε και αλατίζουμε.
-
Σουρώνουμε και περιχύνουμε τις μπριζόλες.
Περισσότερα στο : Γιάννης Λουκάκος, Σεφ – mednutrition