Συνταγές
Υπέροχα πολύ πετυχημένα Buchteln – γερμανικά τσουρέκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Πετρινα Μπαρδανη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κύβο μαγιά 25 γρ φρέσκια 250 μλ γάλα 100 γρ βούτυρο αγελαδινό + για το ταψί + για τα τσουρέκια 100 η 150 γρ ζάχαρη για περισσότερο γλυκά 1 αυγό μια πρέζα αλάτι ξύσμα από 1 λεμόνι βιολογικό 500 με 600 γρ αλεύρι γοχ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε χλιαρό γάλα τη μαγιά αφήνουμε 15 λεπτά να φουσκώσει λιώνουμε το βούτυρο το ρίχνουμε στο προζύμι ζάχαρη αλάτι ξύσμα αυγό ανακατεύουμε
Βάζουμε λίγο λίγο το αλεύρι η ζύμη να μην κολλάει ζυμωνουμε καλά σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει 45 λεπτά
Αλείφουμε το ταψί 30 Χ 25 πλάθουμε ίδιο μέγεθος 12 μπαλάκια στρογγυλά η μακριά τα βάζουμε στο ταψί να έχουν λίγη απόσταση μεταξύ τους
Αφήνουμε να φουσκώσουν για 20 λεπτά αλείφουμε με λίγο βούτυρο ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 β για 30 λεπτά.
Αφού κρυώσουν αν θέλουμε πασπαλιζουμε με ζάχαρη άχνη.
Η Συνταγή είναι από Πετρινα Μπαρδανη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη! Καλή σας απόλαυση..
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για τέλεια υπέροχα τσουρέκια σε φόρμες για κέικ…
Η Συνταγή είναι από κ. Xristina Konstantinidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
10 αυγα,
1 λιτρο γαλα,
1 κιλο κι 1 ποτηρι ζαχαρη,
1 ποτηρι χυμο πορτοκαλι και ξυσμα ενος πορτοκαλιου,
180 γρ. μαγια,
4 κιλα αλευρι το ενα ρομπιν χουρ,
2 μπεικιν,
2 ποτηρια καλαμποκελαιο το ενα μεσα το αλλο στο ζυμωμα,
κακουλε,
μεχλεπι και 1/5 καλο βούτυρο.
Εκτέλεση
Σε ενα μικρο μπρίκι ζεσταίνουμε νερο λιώνουμε τη μαγια και ριχνουμε λιγο αλευρι αυτο ειναι το προζυμι και λιγο αλατι στη μυτη
Τ αφηνουμε να φουσκωσει…σε μιξερ χτυπαμε τα αυγα…τα υπολοιπα στη λεκανη χλιαρα και τα ενώνουμε….
Ζυμωμα και τ αφηνουμε τουλαχιστον 3 ωρες..
Μετα βγαινουν 8 τσουρεκια,…απο πανω αυγο και σουσαμι ψηνουμε ανα 2 σε 180 για 30 λεπτα
Η Συνταγή είναι από κ. Xristina Konstantinidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.