Συνταγές
Ονειρεμένα μπισκότα κρακέλε – σούπερ σοκολατένια για τον απογευματινό μας καφέ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-120 γρ. ζάχαρη
-100 ml. σπορέλαιο
-2 αυγά
-1 τσιμπιά αλάτι
-1 βανίλια
-60 γρ. άγλυκο κακάο
-230 γρ. αλεύρι γοχ.
-1 κτγ. μπέικην
-ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε καλά τα αυγά,το λάδι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι να γίνουν μία ωραία κρέμα.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι. Η ζύμη είναι κολλώδες, έτσι πρέπει να είναι.
Σκεπάζουμε το δοχείο με μεβράνη και βάζουμε το μείγμα για 40 λεπτά στην κατάψυξη. Βγάζουμε και παίρνουμε μείγμα με ένα κτσ. και πλάθουμε μπαλάκια.
Τα κυλάμε στην ζάχαρη άχνη, τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Η συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις τέλεια συνταγή για τούρτα με μπισκότα και ινδοκάρυδο.
Η συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ:
-2 πακέτα μπισκότα Παπαδόπουλου, πτι μπερ
-100 γραμμάρια κορν φλάουρ
-1 λίτρο γάλα φρέσκο
-1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
-1 βανίλια
-1 ΓΚΑΡΝΙ που περιέχει δυο φακέλλους, ινδοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε την κρέμα, δηλαδή ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη, ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ, βανίλια και μόλις λίγο πήξει κατεβάζουμε.
Στο κατάλληλο σκεύος, σπάζουμε τα μπισκότα, ρίχνουμε μέσα την κρέμα, τα ανακατεύουμε, το στρώνουμε ομοιόμορφα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Έχουμε χτυπημένη την σαντιγί στο ψυγείο στην οποία μέσα προσθέτουμε 50 γραμμάρια ινδοκάρυδο.
Την στρώνουμε πάνω στο γλυκό ομοιόμορφα, και τελειώνουμε με μπόλικο ινδοκάρυδο!
Η συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.