Γλυκα
Τέλεια συνταγή για ραβανί με Ινδοκάρυδο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη…
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γρ. ινδοκάρυδο
1 κ.σ. γεματη μπέικιν πάουντερ
120 γρ. ζάχαρη
160 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
Ινδοκάρυδο για πασπαλισμα
Για το σιρόπι…
500 γρ. ζάχαρη
600 ml νερό
1 φέτα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη φέτα λεμονιού. Αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά… μετράμε από το σημείο βρασμού. Έπειτα αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει…
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε πολύ καλά το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το ινδοκάρυδο και το μπέικιν.
Στο μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει καλά.
Χαμηλώνουμε σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά διαδοχικά.
Χτυπάμε καλά να αφρατέψει το μείγμα και ρίχνουμε το μείγμα αλευριού που έχουμε ήδη στο μπολ. Χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμα στη μεσαία ταχύτητα να ενσωματωθούν καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 25×35 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά περίπου, να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι, καρφώνοντας το στο κέντρο, να βγαίνει εντελώς στεγνό.
Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο και όπως είναι καυτό ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το χλιαρό προς κρύο σιρόπι…
Προσοχή να μην το ρίξουμε απότομα και από ψηλά, διότι θα “ξεφλουδίσει”, θα φύγει η κρούστα του γλυκού μας….
Αφήνουμε λίγη ώρα να απορροφήσει το σιρόπι καλά και να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε με αρκετό ινδόκαρυδο…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”