Συνταγές
Για τις βραδινές λιχουδιές μια πίτσα σπέσιαλ στο τσακ μπαμ είναι ότι πρέπει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την ζύμη….
1Ποτιρι χλιαρό γάλα, 1 φάκελακι μαγιά ξέρω 1 αυγο, 1κγ αλάτι 1κγ ζάχαρη, 2 κουτάλι λάδι αλεύρι 2 ποτιρι αν χρειαστεί βάζω και λίγο παραπάνω.. Τα ζυμώνω καλά όλα μαζί το σκεπάζω με μεμβράνη και το αφήνουμε 1 ωρα να ξεκουραστεί.
Όταν η ζύμη έχει φουσκώσει το ανοίγω με τα δάχτυλα στο λαδόκολλα επάνω στο ταψί έβαλα την σάλτσα έξτρα δικό μου 100 γρ τυρί γραβιέρα, 2 πιπεριές ροδέλες, 1 κονσέρβα μανιτάρια, φέτες γαλοπούλα, φέτες καπνιστό σαλάμι στο τέλος μπόλικο τυρί γκούντα το έψησα στους 200 * για 30″
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για Πίτσα Ελληνική
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
Για την ζυμη:
500-600 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 ml Γάλα χλιαρό
50 ml ηλιέλαιο
1 φακ. Μαγιά ξηρή
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
Για την γέμιση…
Ντοματίνια κομμένα στην μέση
Φέτα πικάντικη
Μπούκοβο
Δυόσμο ξερό
1 φλ. Καφέ Ελαιόλαδο
2-3 πρέζες αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια λεκάνη το γάλα, το ηλιέλαιο, το μισό αλεύρι, την ζάχαρη, την μαγιά και ανακατεύουμε….
Μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε…
Η ζύμη μας θα είναι αρκετά μαλακή… ισως κολλάει λίγο στα χέρια…Την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκωσει για 1 ώρα….
Παίρνουμε την ζύμη την χωρίζουμε στην μέση… βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα, Ρίχνουμε λάδι, απλώνουμε το ζυμάρι μας, το ανοίγουμε λεπτο και βάζουμε την γεμιση…
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα για περίπου 20 λεπτά…
Η δοσολογία αυτή βγάζει 2 μεγάλες πίτσες…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”