Συνταγές
Ένας απίστευτος συνδυασμός καραμελα-κανέλα…..πού πραγματικά λιώνει στο στόμα – τάρτα κράμπλ μήλου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
230γρ αλεύρι
50γρ ζάχαρη
150γρ βούτυρο
Λίγη βανιλια και αλάτι
Γέμιση
4 μεγάλα μήλα
100γρ ζάχαρη
30γρ βούτυρο
10γρ κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα φτιάχνουμε τη γέμιση
Λιώνουμε τη ζάχαρη στο τηγάνι. Μόλις πάρει χρώμα καραμέλας προσθέτουμε βούτυρο και ανακατευουμε γρήγορα και ρίχνουμε μήλα.
Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και κάπως να εξατμιστεί υγρό. Προσθέτουμε κορν φλάουρ και κανέλα και γαι ένα λεπτό βράζουμε.
Αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει εντελώς.
Για την ζύμη:
Τρίβουμε παγωμένο βούτυρο με αλεύρι και ζάχαρη, βανιλια και λίγο αλάτι. Πρέπει να είναι τριμμα .
Σε μία φόρμα 20-22 εκατ αδειάζουμε τρία τέταρτα από ζύμη. Μετά απλώνουμε τη γέμιση και από πάνω το υπόλοιπο ένα τέταρτο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 35-40 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για τέλεια Ρολά με κανέλα.
Η Συνταγή είναι της κ. Maria Papachristou – “Εύκολες Συνταγες (Easy Recipes)”
ΥΛΙΚΑ
Ένα ποτήρι γάλα χλιαρό
3φλυτζανια αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
3κουταλιες τής σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό
Γέμιση
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Καί 6 κουταλιές της σούπας κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ όλα τα υλικά και αφήνουμε να φουσκώσει ανοίγουμε ένα φύλλο με πάχος μόλις 1 πόντο ρίχνουμε μέσα το μίγμα ζάχαρη και κανέλα το κάνω ρόλο και τό κόβουμε σε 12 κομμάτια
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τα βάζουμε με την σειρά και τά αφήνουμε να φουσκώσουν.στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα αναλόγως το φούρνο
Η Συνταγή είναι της κ. Maria Papachristou – “Εύκολες Συνταγες (Easy Recipes)”