Συνταγές
Τέλεια κουραμπιεδάκια..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Σοφία Μαλαπάνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
500γρ βούτυρο αγελαδινό
220γρ ζάχαρη άχνη
200γρ αμύγδαλο καβουρδισμενο
3 βανίλιες
1 κουτ.γλυκ.ανθονερο
900γρ.αλευρι για όλες τις χρήσεις
Άχνη κ ανθονερο για το πασπαλισμα
Εκτέλεση :
Πρέπει να χτυπήσουμε το βούτυρο με την άχνη τουλάχιστον 25 λεπτά για να έχουμε αφρατους κουραμπιέδες..το μείγμα να γίνει σαν σαντιγί.
Ταυτόχρονα βάζουμε τα αμύγδαλα σε λαδόκολλα στο φούρνο για 15 με 20 λεπτά επίσης να καβουρδιστουν.
Βγάζουμε απ τ φούρνο κ αφήνουμε ν κρυωσουν..τα χτυπάμε ελαφρώς είτε στο γουδί είτε στο μιξερακι μας αν θέλουμε τα βάζουμε κ ολόκληρα στη ζύμη
Αφού γίνει το μείγμα του βουτύρου σαν σαντιγί ρίχνουμε μέσα τις βανίλιες το ανθονερο κ τα αμύγδαλα ανακατεύουμε με σπάτουλα..
Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά κ ζυμώνουμε με το χέρι.. Η ζύμη πρέπει να σπάει αλλά να μην κολλάει στα χέρια μας.. Φοράμε γαντακια γιατί το βούτυρο θα λιώνει στα χέρια μας κ δε θα μπορούμε να πλασουμε τους κουραμπιέδες..
Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε κ κάνουμε κ μια μικρή γουβιτσα στο κέντρο ούτως ώστε να μη σπάσουν κατά το ψήσιμο κ να τραβήξουν κ αρκετή άχνη..
Ψήνουμε σε προθέρμασμενο φούρνο στους 170 με 180 βαθμούς για 25 λεπτά όχι παραπάνω.. Θέλουμε ένα ελαφρώς χρυσάφι χρώμα
Αφού κρυωσουν ραντίζουμε με λίγο ανθονερο κ πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Η Συνταγή είναι από κ. Σοφία Μαλαπάνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.