Συνταγές
Τέλεια Δροσερή Τούρτα για το καλοκαίρι Μπισκότο-Φράουλα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από το ζαχαροπλαστείο Σορόπια, (Αγγελέτου και Μεγ.Αλεξανδρου, Βασιλικο Ευβοιας)
Υλικά
Βάση
2 πακέτα μπισκότο OREO με γέμιση φράουλα
100 γρ. βούτυρο
Γέμιση
400 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. τυρί κρέμα
Γαρνίρισμα
100 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. κουβερτούρα
τριμμένα μπισκότα
Εκτέλεση
- Παίρνουμε μια ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση ή ένα τσέρκι και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα
- Ανοίγουμε όλα τα μπισκότα και με ένα μαχαίρι βγάζουμε τη γέμισή τους και την τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ
- Παίρνουμε τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε
- Τοποθετούμε σε ένα μπολ το βούτυρο, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει
- Ανακατεύουμε το βούτυρο με το μπισκότο και τα απλώνουμε στη βάση ή στο τσέρκι με ένα κουτάλι πιέζοντας καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τη γέμιση των μπισκότων, το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει και να στέκεται
- Βγάζουμε από το ψυγείο τη βάση, προσθέτουμε τη γέμιση, απλώνουμε και τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο
- Βάζουμε σε ένα μπολ την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος για το γαρνίρισμα και το τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να ομογενοποιηθεί
- Βγάζουμε από το ψυγείο το γλυκό και απλώνουμε πάνω του το μείγμα για το γαρνίρισμα
- Απλώνουμε τα τριμμένα μπισκότα
Ευχαριστούμε το ζαχαροπλαστείο Σορόπια, (Αγγελέτου και Μεγ.Αλεξανδρου, Βασιλικο Ευβοιας), για την παραχώρηση αυτής της όμορφης Συνταγής!