Συνταγές
Τάρτα φρούτων με ολικής και στέβια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
Ζύμη:
370 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
150 γρ. ηλιέλαιο η ελαιόλαδο
70 γρ γάλα light
20 γρ. Στεβια, η 60 γρ. Κρυσταλλική ζάχαρη Στεβιας η ζάχαρη καρύδας
Για την γέμιση:
300 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια
50 γρ. Βανίλιες (φρούτο)
20 γρ. Στεβια ( η 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική Στεβιας η ζάχαρη καρύδας)
2 κ.σ κορν φλάουρ
χυμό απο ενα λεμόνι
1 βανίλια
Για πασπαλισμα:
1 κ.σ καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)
Άχνη για την τάρτα
Εκτέλεση:
Με τα υλικά της ζύμης κάνουμε μια ζύμη (θα είναι τρίφτη) τυλίγουμε σε διαφάνεια και αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
Παίρνουμε μια φόρμα τάρτας και απλώνουμε τα 3/4 της ζύμης για βάση.
Ρίχνουμε το μείγμα με τα φρούτα.
Την υπόλοιπη ζύμη την τρίβουμε με τα χέρια μας πάνω στα φρούτα. Πασπαλίζουμε με πινέλο λίγο γάλα και ρίχνουμε 1 κ.σ καστανή ζαχαρη αν θέλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 180’C βαθμούς για 40′ λεπτά.
Αφου ψηθεί αφήνουμε μέσα στο κλειστό φούρνο για 15′ λεπτά και μετά το βγάζουμε.
Αφού κρυώσει το σερβίρουμε πασπαλισμένο με λίγη άχνη ζάχαρη.
Μπορείτε να το συνοδέψετε με χτυπημένη σαντιγί, η σως βανίλιας, η παγωτό γιαούρτι.
Μυστικά: μπορείτε να κάνετε αυτή την τόσο τριφτη και καταπληκτική ζύμη με αλεύρι για όλες τις χρήσεις και να βάλετε ότι φρούτα θέλετε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”