Υλικά
για τη ζύμη
200 γρ βούτυρο σε κομματάκια
1 αυγό
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
μία πρέζα αλάτι
1 & 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
για την πάστα πιπεριάς
2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης
μισή σκελίδα σκόρδο
2-3 κ σ ελαιόλαδο
1 κ γλ ρίγανη
1 κ σ τριμμένη παρμεζάνα
για τη γέμιση
150 γρ ανθότυρο
150 γρ φέτα
1 αυγό
150 γρ γιαούρτι
1 κ σ δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ σ ρίγανη (φρέσκια ή ξερή)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση
έξτρα παρμεζάνα για το πασπάλισμα
1. Σ’ ένα βαθύ μπολ προσθέτω όλα τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνω σε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλά στα χέρια.
2. Απλώνω την βάση σε καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα και διατηρώ στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω τα υπόλοιπα.
3. Ετοιμάζω την πάστα πιπεριάς ανακατεύοντας στο multi όλα τα υλικά, πλην της παρμεζάνας.
4. Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτω όλα τα υλικά για την γέμιση και ανακατεύω καλά για να ομογενοποιηθούν.
5. Απλώνω την πάστα πιπεριάς στην ζύμη και πασπαλίζω με την παρμεζάνα.
6. Στρώνω το μείγμα της γέμισης με απαλές κινήσεις.
7. Βυθίζω τα ντοματίνια μέχρι τη μέση στο μείγμα των τυριών και πασπαλίζω με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
8. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30-35 λεπτά.
Σημείωση 1η : Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να σκεπάσω στο τελευταίο 10 λεπτο την τάρτα με αλουμινόχαρτο, για
να μην «αρπάξουν» τα ντοματίνια.
Σημείωση 2η : Όταν δεν έχω πολύ χρόνο στη διάθεση μου, χρησιμοποιώ έτοιμη ζύμη κουρού για την βάση της τάρτας.